Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Achterom kijken 101

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland.  Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

De Zwaan van de Avon

stratford002
In juni 1993 waren wij in Stratford upon Avon. De geboorteplaats van William Shakespeare, ook wel ‘de Zwaan van de Avon’ genoemd. Vandaag is het precies 400 jaar geleden dat de dichter en toneelschrijver, die onuitwisbare sporen heeft nagelaten op de Engelse taal en wiens stukken nog steeds over de hele wereld worden gespeeld, overleed. In zijn vermoedelijke geboortehuis in Stratford, dat nu een museum is, zag ik dit allegaartje van souvenirs, waaronder een miniatuur van een bekende buste en figuren uit zijn koningsdrama’s, waaronder Falstaff.

shakespeare_minibib
Ik kocht in die souvenirwinkel miniatuuruitgaven van Shakespeare’s drama’s in een cassette. Arjen van der Horst schreef in 2014 in Trouw een zeer lezenswaardig verhaal over Shakespeare, wiens leven – niet alleen volgens hem – met veel raadsels is omgeven. Zie ook Wikipedia En veertien liefhebbers en kenners over de kracht van Shakespeare: nrc
hamlet001
Het begin van scene 2 van Hamlet.

Lijst van alle toneelstukken van Shakespeare

Stills uit Shakespeare-verfilmingen

Een reactie op “Achterom kijken 101”

  • Weergaloos Shakespeare-spektakel gezien door BBC uitgezonden vanuit theater Stratford. Brits multicultureel toptalent. Veel eigentijdse interpretaties naast klassieke uitbeeldingen. Een van de hoogtepunten: Hoe spreek je de zin van Hamlet uit: ‘To be or not to be thatś the question’? Telkens kwam er weer een andere acteur om het te ‘verbeteren’ en uiteindelijk prins Charles.
    Deelnemende acteurs

Reageer