Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vooruit met de geit…eh…het edelhert

n Groeiend Best las ik een berichtje, waarover op de besluitenlijst van B en W (5 januari) geen letter is te vinden, maar dat mij toch liet opveren: ‘Gemeente geeft subsidie aan Brabants Landschap voor uitzetten edelherten.’

De Stichting wordt volgens het bericht, zelfs voordat ze daartoe een verzoek heeft ingediend, een subsidie van 10.000 euro toegezegd voor het plaatsen van een hek om het natuur- en recreatiegebied Het Groene Woud om het mogelijk te maken, daar edelherten uit te zetten. Normaal geeft Best aan dit soort projecten in het kader van de ‘stimuleringsregeling recreatie en toerisme’ maximaal 5000 euro, maar in dit geval wordt zonder opgaaf van redenen een uitzondering gemaakt. ‘Vooruit met de geit…eh…het hert’.

(Gesproken column Omroep Best, 13.01.16)

Meer op Manieren

Meer over uitzetten van edelherten op hhBest

3 Reacties op “Vooruit met de geit…eh…het edelhert”

  • Paul Gondrie:

    Het is logisch dat u op de besluitenlijst van 5 januari dit niet tegenkomt. Dit was al eerder vastgesteld door het college en staat op de besluitenlijst van 22 december. Dezelfde vraag die u hier aankaart waren reden voor mij om namens het CDA hierover vragen te stellen aan het college op 7 januari. Wij zijn in afwachting van het antwoord van het college.

  • peter stiekema:

    Interessant is de vraag wie het jachtrecht krijgt voor het afschieten van de overtollige herten. Want in 300 ha (ofwel drie vierkante kilometer) is geen plaats of voedsel voor meer dan een stuk of zestig herten.
    Ter vergelijking: in het Nationale Park de Hoge Veluwe lopen ongeveer 200 edelherten rond. Het park heeft een oppervlakte van 55 vierkante kilometer, bijna twintig keer zo groot als het Groene Woud.

Reageer