Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Onderzoek Hoofdstraat Best gestart


De gemeente Best is een onderzoek gestart naar het draagvlak voor eventuele hele of halve afsluiting voor autoverkeer van een gedeelte van de gereconstrueerde Hoofdstraat. Daarover melden Burgemeester en Wethouders op de gemeentelijke website onder meer het volgende.

 

 

‘Het onderzoek voeren we op diverse manieren uit. Van 4 tot 15 januari loopt een representatief draagvlakonderzoek. Dit richt zich op bewoners, ondernemers en pandeigenaren van de Hoofdstraat en de directe omgeving. Ook krijgen, steekproefsgewijs, inwoners en ondernemers buiten het centrum een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. De totale onderzoeksgroep ontvangt hiervoor een brief met verdere informatie over het draagvlakonderzoek.

Ook op straat wordt onderzoek gedaan. Bent u bezoeker van de Hoofdstraat? Dan kan het zijn dat u op straat gevraagd wordt om een aantal vragen te beantwoorden.

Na sluiting van het onderzoek op 16 januari volgt ten slotte nog een peiling voor alle inwoners via Facebook en de gemeentelijke website. De uitkomsten van deze peiling bieden we eveneens aan de raad aan.’

Zie ook: Het bruist van jewelste (column)

Eerder geschrijf over de Hoofdstraat op deze site.

2 Reacties op “Onderzoek Hoofdstraat Best gestart”

 • Vic Kerkhoff:

  De HBO-afstudeerders Sander van der Looij, Koen Looijmans en Theun Ketelaars (zij introduceerden ook Centrummanagement!) hebben in 2009 ruim 500 Bestenaren geïnterviewd over onder meer het afsluiten van de Hoofdstraat voor doorgaande verkeer. Wellicht is hun onderzoek nog ergens aanwezig bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling!

 • josé van gerwen:

  Ze moeten het verkeer in de hoofdstraat weren. als ze dat doen
  zijn al de mensen er zo aangewend. Je moet niet blijven
  debatteren, dan kom je niet verder en dat is ook erg zwak.
  Je moet de Hoofdstraat met de winkels en terrassen wandel-
  gebied maken. Personenauto’s kunnen best even omrijden en
  al het andere verkeer ook. Dat gebeurt in diverse grote
  steden ook. Als ze dat zo doen weet men niet beter.

Reageer