Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Edith for president

Peter Stiekema


pgepast Mark Rutte. Aan je stoelpoten wordt al behoorlijk gezaagd. En wel door minister Schippers van Volksgezondheid (ook VVD), de vrouw die, gezien haar warrige haardracht, op ieder moment van de dag de indruk wekt net op handen en voeten uit een of ander bed te zijn gekropen. In een interview in de Volkskrant zegt ze zich uitermate geschikt te vinden voor het lijsttrekkerschap.

 

 

 

Edith weet alleen  niet of ze dat echt wel wil. In de VK: "Natuurlijk kan ik dat! Waarom zou ik dat niet kunnen? Ik ben langer politiek bezig geweest dan niet. Laten we het daar op houden. De kwestie is meer of ik het wil. En dat weet ik niet. Die vraag beantwoord je pas als hij aan je gesteld wordt." En dan maar hopen dat die vraag niet gesteld wordt, want als minister van Volksgezondheid heeft ze er niet veel van gebakken.

Samen met haar staatssecretaris Martin van Rijn is de gezondheidszorg in ons land naar een bedenkelijk niveau gezakt, waarbij met name de ouderenzorg volkomen op zijn gat ligt en er duizenden mensen ontslagen zijn in de thuiszorg. Bejaardentehuizen zijn of worden gesloten, terwijl de kosten volledig uit de klauw lopen. Van Rijn is de gebeten hond, maar Edith is als minister in ieder geval mede-verantwoordelijk voor dit debacle. En die verantwoordelijkheid heb ik haar nog niet zien nemen, ze staat hooguit wat te juichen met de Oranjefamilie bij een of andere sportwedstrijd, de haren wapperend in de wind. 

Waar Buma (CDA) in ieder geval ruim voor de verkiezingen al aangeeft een samenwerking op regeringsniveau met de PVV uit te sluiten gaat Schippers veel minder ver. Ze is het niet eens met Rutte dat er niet met de PVV geregeerd moet worden zolang PVV-leider Geert Wilders zijn uitspraken over Marokkanen (‘minder, minder’) niet terugneemt, zo blijkt uit de VK.  Nou is Rutte wat het houden van beloften betreft niet erg betrouwbaar, hij is vaker 180 graden gedraaid, maar hier leek hij tamelijk vasthoudend in.  Kennelijk is het debacle met de PVV als gedoogpartner door Schippers volledig vergeten.   

Maar de ongeloofwaardigheid van de VVD als serieus te nemen partij wordt nog erger. Loek Hermans (net uit de Senaat geschopt) wordt voor een periode van negen maanden aangesteld als waarnemend burgemeester van Zutphen.  Dit is dezelfde Loek Hermans die als president-commissaris medeverantwoordelijk was voor de ondergang van thuiszorgorganisatie Meavita in 2009. Deze sociale ramp kostte 20.000 mensen hun baan, liet 100.000 klanten zonder zorg achter en er werden miljoenen aan belastinggeld over de balk gesmeten. En wat doet VVD-commissaris van de koning van Gelderland Cornielje? Die benoemt zijn VVD-vriendje Hermans tot tijdelijk burgemeester van Zutphen.

Naast al zijn resterende commissariaten, waarin hij grossierde, heeft Loek gewoon weer een baan, nota bene als bestuurder. De gemeente Zutphen noemt Hermans ‘een krachtdadige persoonlijkheid met een stevig netwerk op landelijk en regionaal niveau en contacten in het midden- en kleinbedrijf. Een burgemeester die het vermogen heeft om complexe dossiers als het vluchtelingenvraagstuk en de economische agenda verder te brengen’ . (Om zeep vermoedelijk).  Pikant detail: eerder stapte Hermans in 2011 op bij het Centraal Orgaanopvang Asielzoekers, waar hij toezichthouder was. Dat gebeurde nadat er ophef was ontstaan over het salaris en de manier van leidinggeven van toenmalig directeur Nurten Albayrak. 

Gek, dat je hier nagenoeg niemand in politiek Den Haag over hoort. Ach, ja, de politiek is 3,5 weken met kerstreces. Is het gek dat bijna niemand in dit land het gros van de vaderlandse politici nog serieus neemt, laat staan er nog enige achting voor kan opbrengen?

Een reactie op “Edith for president”

Reageer