Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

VVD, ff klep dicht aub

 

e vrouw als supermachtige is in opmars. Heel goed, als het kaliber Merkel is – ik heb op de site van Time mijn stemmetje laten klinken, toen haar score nog op niets leek. Maar hoed u bij pogingen het glazen plafond *) te doorbreken voor de mutsen en trutten. Dat werkt averechts.

*) De onzichtbare barrière als gevolg van een complex geheel aan structuren in door mannen gedomineerde organisaties, die vrouwen het opklimmen naar leidinggevende functies belet (Encyclo.nl).
grote_bek

 

 

 

Neem nou de Minister van Volksgezondheid Edith Schippers. In de week dat iedereen roept, VVD, nu ff klep dicht aub, laat die zich door het AD en consorten fotograferen op een deskbike in haar werkkamer. Het kon nog erger. Ze zei: ‘Zitten is het nieuwe roken.’  Is dat functie-invulling of zo? Wie zoiets bedenkt, zou ’n poosje moeten zitten, of ter observatie naar de aanverwante kliniek worden gestuurd.

Ja, we weten het nu wel, de VVD zou het liefst de Bestse Hoofdstraat tot 130 km-zone verklaren; het schrappen van de milieuzone in onder meer Utrecht, waar vuile diesels niet mogen komen, is nog maar het begin. Overigens moest de partij in Rotterdam wat dat betreft bakzeil halen. Ze had als alternatief aangevoerd, het kappen van bomen om het fijnstof beter te laten verwaaien. Echt waar. VVD, laat je onderzoeken en tot zover, inderdaad, klep dicht.

4 Reacties op “VVD, ff klep dicht aub”

 • Overigens, dat genante zwijgen van de PvdA, de afgelopen week. Zoals Samsom er heel ongemakkelijk bij zat tijdens dat debat. Opnieuw hebben ze de kans laten lopen, rigoureus met deze mésalliance te breken.

 • Nederland begint steeds meer op Duckstad te lijken. Eén(of enkele) rijken hebben het totale kapitaal in handen en bouwen er pakhuizen voor om er in te zwemmen. De burgemeester is ongetwijfeld een verre neef van burgemeester Dickerdack, die regelmatig zijn stadhuis op stelten zette, maar verder weinig uitrichtte. De boeven, uitgebeeld door de zware jongens, zijn uitermate herkenbaar, maar lopen vrij rond, inclusief hun vermommingen en hun gevangenisnummers. Het enge neefje van kamerlid Teeven is er wethouder van Justitie en Veiligheidszaken. Zelfs prof. Buikhuizen is er nooit in geslaagd op zo’n omvangrijk hoofd enige vorm van schedelmetingen te verrichten. En Donald Duck en zijn neefjes, inclusief Oma en tante Katrien, lopen permanent met een keurig jasje, maar eveneens met ontbloot onderlijf, door Duckstad. Niemand die ingrijpt. Zeker niet het voormalige hoofd Justitie (Guus Geluk) Demmink, die het allemaal wel best vindt zo. Sterker nog, hij geniet ervan.
  En zo wordt de Donald Duck, een vrolijke weekblad,(met dank aan Bert Wagendorp) misschien nog wel het allerbeste opinieblad van Nederland, zeker na het verscheiden als zodanig van VN.

 • peter stiekema:

  Rutte is zo glad als een paling in een emmer snot. En hij heeft van het debat van woensdag helemaal niets geleerd zo blijkt uit De Telegraaf van heden. Het loopt volgens hem allemaal wel los. Voor de oppositie zou dit een reden moeten zijn elke vorm van samenwerking, met name in de Senaat, te weigeren. Anders laat de oppositie echt een loopje met zich nemen.
  Onderstaand bericht (ingekort) uit de Telegraaf van heden, vrijdag: Rutte: ‘Schade niet blijvend’
  Premier Rutte denkt dat hij prima kan blijven samenwerken met oppositiepartijen, ook al hebben die hem deze week een pak slaag gegeven over de manier waarop hij met de nasleep van de Teevendeal is omgesprongen.
  „Ik heb niet het idee dat er blijvende schade is aangericht”, zegt de premier in het kerstinterview met De Telegraaf, dat morgen verschijnt. „Dit ging over één terrein, namelijk de nasleep van de Teevendeal. Ik heb de Kamer toegezegd dat ik lessen ga trekken en wil werken aan herstel van vertrouwen.” Rutte verwacht niet dat de boosheid van oppositiepartijen gevolgen heeft voor andere terreinen waarin hij hun steun nodig heeft.

Reageer