Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Klaar voor ontvangst

stretchers_stoelen
In vier uur tijd is vandaag sporthal Naestenbest gereed gemaakt voor de ‘crisis-noodopvang’ van de eerste honderd (van tweehonderd) vluchtelingen. Ze komen morgenmiddag vanuit Noord-Holland. Er zijn veel kinderen bij.

 

 

Waarom moeten de migranten telkens na 3 à 6 dagen van onderkomen wisselen? Dat is om de ‘last’ zoveel mogelijk over de Nederlandse gemeenten te verdelen. Uiteindelijk worden uit de vluchtelingen de mensen geselecteerd die in aanmerking komen voor een asielzoekerscentrum (azc), in Brabant bij voorbeeld Budel en Gilze-Rijen.speelgoed_kleding
Speelgoed van de kringloopwinkel en kleding van het Rode Kruis. De kinderen kunnen overdag in deze ruimte verblijven, maar het is ook de bedoeling dat ze op de aangrenzende sportvelden spelen, onder begeleiding van Bestse vrijwilligers.


 

Het gebouw Naestenbest heeft eigenlijk twee sporthallen; daar zijn  slaapplaatsen (stretchers) en enkele zitjes gecreëerd. Voor burgemeester Van Aert is het 7-7 arbeid. Eerst was er sprake van dat ook de tweede groep van honderd (deze keer uit Ter Apel) zondag zou arriveren, maar later trok het COA die melding weer in.

Volg liveblog gemeentebest.nl

 


Menno Reemeijer is woordvoerder en communicatieadviseur van de Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel

Trouw: ‘Onvrede over COA en gesleep met vluchtlingen’

2 Reacties op “Klaar voor ontvangst”

 • josé van gerwen:

  Ik hoop dat het allemaal goed gaat met de vluchtelingen.
  Ik vind het vooral heel triest voor die mensen.
  Je moet wel opgevangen worden maar je hebt dan helemaal
  geen vrijheid meer, je spreekt de taal niet en je blijft
  toch een vreemde. Zou die oorlog dan nooit ophouden ????

  • Guido:

   Op het liveblog van de gemeente kun je lezen dat het allemaal op rolletjes loopt. Ik denk, José, dat je namens heel wat Bestenaren kunt spreken. Ik hoor tenminste geen negatieve geluiden. Iets waar we best trots op kunnen zijn, zonder ons tegen wie dan ook af te zetten.

Reageer