Wie is online
18 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Achterom kijken 93

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland.  Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

Saint Remy de Provence

standbeeld_zonnebloemen

Op Twitter zag ik een repro van Van Gogh’s ‘Tuin van het gesticht in Saint Remy’ (waar hij in 1889 verbleef). Het was 86 keer geretweet en 74 mensen hadden deze tweet tot favoriet verklaard. In mei 2003 waren wij ter plaatse, het licht en de kleuren waren precies als op het zonnige schilderij, waaraan Vincent zijn  wereldberoemdheid heeft te danken.

 

 

In het naar het tehuis voerende laantje staat een mooi standbeeld van de kunstenaar, met een zonnebloem (ook al zo’n icoon van hem) in de hand. We zijn ook in het kamertje geweest, waar Van Gogh sliep.

Hoogst merkwaardig: We hebben toen, op die zondagmiddag met nogal wat folkloristisch gedoe, eindeloos moeten vragen, waar het gesticht lag. De mensen keken of ze het in Keulen hoorden donderen. Het was trouwens vanuit het dorpscentrum ‘n heel eind lopen. Heel wat anders dan Arles, waar ze een Espace Van Gogh hebben; op het goeie moment bloeien daar in de binnentuin ‘zijn’ irissen.

Hieronder het Twittergeval:

Zie ook Achterom kijken 91

Reageer