Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2015
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Benauwd krantenmannetje

Bij de Amsterdamse krant Het Parool worden 15 van de 82 redacteuren ontslagen, zo meldt de Volkskrant. Het hoofd boven water houden heet dat. De krant, die deel uitmaakt van De Persgroep verloor veel abonnees en heeft nu een dagelijkse oplage van slechts 57.000. Toch zou ze nog winst maken. Maar is Het Parool een regionale krant of niet?

 

 

Nee, zegt hoofdredacteur Ockhuijsen op de vraag, of zijn krant regionaal is of niet, zonder dat we te weten komen waar die 57.000 lezers zitten. Hij beweert dat Het Parool niet gaat behoren tot de grote groep regionale kranten (zoals het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad) van De Persgroep. ‘Wij zullen kopij blijven inkopen van Trouw en het AD, maar worden binnen De Persgroep geen regionale krant. Onze lezers vragen ook om een brede blik’

Waarmee de redactionele baas van Het Parool suggereert dat genoemde wèl regionale kranten, op dezelfde manier sterk verbonden met het AD, zouden lijden aan een beperkte blik. Benauwd mannetje, die Ockhuijsen.

Reageer