Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2015
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

De druktechniek staat voor niets

druktechniek
De druktechniek staat tegenwoordig, mede door de computertechnologie, voor niets. Dit is een voorbeeld uit de praktijk van Wegener Nieuwsdruk in Best, waar onder meer Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN/De Stem (Breda/West-Brabant) en de PZC (Zeeland) worden vervaardigd. Het gaat om de weergave van één foto over twee naast elkaar liggende pagina’s.

 

 

Deze techniek is actueel sinds de invoering van het tabloidformaat, inmiddels toegepast door nagenoeg de hele Nederlandse dagbladpers. De vormgeving kwam hierdoor toch wel voor problemen te staan, met name bij de weergave van grote, immers letterlijk beeld bepalende foto’s. Die prenten worden nu doodleuk in het midden, over twee naast elkaar liggende pagina’s afgedrukt. Tot op de millimeter uitgelijnd. Helemaal naadloos kan natuurlijk niet. En de wijze waarop de lezer zijn krant vasthoudt bepaald uiteindelijk het effect (zie de rechterhelft van onze repro. En een beetje schaduwwerking houd je altijd. Het effect kan in werkelijkheid beter zijn dan uit deze afbeelding blijkt.

Reageer