Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hoe ziet de geloofsbrief van Jos van Rey er uit?

josvanreyJos van Rey, de omstreden Roermondse politicus, onder meer verdacht van corruptie, denkt zijn zetel in Provinciale Staten van Limburg in te nemen, nu hij met voorkeurstemmen is gekozen.

Maar hoe ziet de geloofsbrief van deze triomfantelijke populaire politicus er straks uit. Daar zouden de staten straks wel eens op kunnen afknappen, wat zoveel wil zeggen dat Van Rey niet wordt toegelaten.

 

Een goede omschrijving van een geloofsbrief voor politici staat op de website van de afdeling Leiden van de Christen Unie:

‘Stuk dat bewijs levert voor de integriteit, oftewel de betrouwbaarheid, van een raadslid, wethouder, burgemeester, enz. Bijvoorbeeld een bewijs van goed gedrag.’

Vragen die gesteld kunnen worden, zijn volgens de CU: Heeft deze persoon in het verleden betrouwbaar gehandeld, is hij/zij in aanraking geweest met justitie en waarom, wat voor andere banen of vrijwilligerswerk doet deze persoon en kan dat een probleem vormen in de vorm van belangenverstrengeling.

Reageer