Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Frankrijk weet zich geen raad met verwarring onder kinderen sinds aanslagen in Parijs

Veertienjarige in de boeien na opmerking: ‘Ze hadden gelijk’

charlie-hebdo-cest-de-la-meTijdens een door de leraar Frans op het college gestarte discussie, zegt een 14-jarige leerling over de daders van de aanslag op Charlie Hebdo: ‘Ze hadden gelijk.’ Dat heeft-ie geweten. De klas uitgestuurd, met z’n ouders op het matje bij de schooldirectie, naar de politie, in de boeien en in de cel. Volgens mijn contacten in Frankrijk, die mij voorzien van links naar ettelijke publicaties op internet, verkeert het land sinds die aanslagen in totale staat van hysterie. De jeugd is in verwarring: ‘La France en guerre contre ses enfants  – Frankrijk in oorlog met zijn kinderen.’ schrijft bij voorbeeld blogger Philippe Alain.
Vrijheid van meningsuiting? Een parodie op een oude cover van Charlie Hebdo <- kan niet door de beugel. La dictature c’est maintenant, concludeert Alain.

 

 

Ook de publicist van de parodie op de omlag van Charlie H. uit juli 2013, een lyceïst uit Nantes, is een puber van zestien. Hij vond het plaatje op internet en kopieerde het naar Facebook. Het is een variant van ‘de Koran is vuiligheid en houdt geen kogels tegen’ (Koran vervangen door CH). Vond-ie grappig, zoals kinderen ‘in hun onschuld’ wel meer dingen grappig vinden die dat eigenlijk niet zijn. Justitie greep in.

aubureau
Illustratie lehuffingtonpost.fr


Zo wemelt het in Frankrijk van de hysterische reacties van volwassenen op onbezonnen daden van kinderen, die nog nauwelijks benul hebben van waar het om gaat. Het kind in de schoolklas werd nota bene door de leraar uitgenodigd, zijn mening te geven. Hij stak netjes zijn vinger op, maar zijn ‘vrije mening’ werd niet getoetst en onmiddellijk afgestraft.

‘We leven al onder een dictatuur.’

Zie ook: Wat doet al dit geweld met kinderen?

Een reactie op “Frankrijk weet zich geen raad met verwarring onder kinderen sinds aanslagen in Parijs”

  • Ik durfde deze karikatuur nauwelijks meer op mijn facebook pagina te zetten. Dat is toch wel even schrikken als je denkt in een vrij land te leven. “Le Koran ( cq Charlie Hebdo) est de la merde” zou ik eerder vertalen als “… is waardeloos”.

Reageer