Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Chaos in Hilversum bij overval NOS-studio’s

overval_NOS
NOS-directeur Jan de Jong laat zich door RTL Nieuws interviewen.


Het lijkt ‘n eenmansactie, de tamelijk knullige, gewapende overval die vanavond rond 8 uur werd gepleegd op de studio’s van de NOS. Het leidde tot chaotische toestanden. De overvaller kon na ongeveer 10 minuten door de politie worden overmeesterd, maar het onderzoek daarna duurde nog uren.

 

 

Het Journaal kwam op NPO 1 met ‘Even geduld’ en een banner waarin werd meegedeeld dat er ‘wegens omstandigheden’ niet kon worden uitgezonden. Ook NPO 2 ging een tijdje op zwart maar kon toch nog het live-programma Fotostudio De Jong (van buiten Hilversum) starten. Een niet-live programma op 3 ging gewoon door.

De gang van zaken in de studio kwam op een gegeven moment via een statische camera in beeld. Dat werd ook door buitenlandse zenders, als de Italiaanse RAI overgenomen. Na ongeveer tien minuten stormde de politie binnen, waarna de overvaller – een ongemaskerde man in een net pak – zijn vuurwapen bij de eerste sommatie liet vallen en werd overmeesterd. Het is nog onduidelijk hoe hij de beveiliging van het mediapark heeft kunnen passeren.

De berichtgeving op 1 werd geruime tijd verzorgd door Ron Linker in Studio Den Haag. Het ontbrak hem overigens aan heel wat essentiële informatie, zoals die over het functioneren van de zenders 2 en 3. RTL-nieuws, wier studio naast die van de NOS ligt, kwam vanaf 9 uur met extra uiitzendingen en sprak onder meer met NOS-directeur Jan de Jong.

De politie had veel tijd nodig om de gebouwen te onderzoeken, temeer omdat de overvaller in een brief had aangegeven dat hij ‘niet alleen’ was.

De overval was natuurlijk een hot item op Twitter. De meest hilarische opmerking kwam van oud-tv-verslaggever Henk van Hoorn: ‘De man vraagt een paar minuten zendtijd, hij krijgt een hele avond. Ze zijn best gul bij de NOS.’

Reageer