Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Tijd voor het ultieme integriteitsdebat

Wie de discussie over de teveel aan Bestse wethouders betaalde onkostenvergoedingen volgt, zal zich er over verbazen dat die zich geheel voltrekt via de media. De verslaggever van het ED, die het geval vorige week aan het licht bracht, verbaasde er zich maandagavond in een tweet over dat de kwestie in de raadsvergadering niet leek te bestaan. Het is tijd voor het ultieme integriteitsdebat.

Meer op Manieren

3 Reacties op “Tijd voor het ultieme integriteitsdebat”

 • Vic Kerkhoff:

  Huh, integriteitsdebat? Wat een onzin! 1. Het college heeft in juni jl. besloten dat betrokkenen NIET hoefden terug te betalen.
  Omdat men als geen ander snapt dat een wethoudersfunctie qua inzet en bereikbaarheid een meer dan volledige functie is. Ongeacht wat een vorige politieke combinatie aan gekunstelde formatie had afgesproken. Over dat laatste hoor ik niemand. Een vakwethouder moet gewoon bereikbaar zijn, ook per mobiele telefoon, de praktijk houdt helemaal geen rekening met part-timers. Opnieuw geklets dus. Het heeft niets met integriteit te maken, maar met functionaliteit. En dat bloeddorstige achtervolgen heeft helemaal geen zin. Het college en de raad houden de kaken op elkaar en gelijk hebben ze. En de betrokkenen natuurlijk ook. Dus einde van deze volstrekt zinloze en vooral oppervlakkige discussie ingegeven door een verkeerd sentiment! Het ED zou andere zaken aan de kaak moeten stellen, bijvoorbeeld het niet beschermen van de inwoners van Dijkstraten tegen vele giftreinen per dag op nog geen 50 meter afstand van de woning!

 • Zie ook de (recente) reacties onder het bericht ‘Bests lek’: https://www.hhbest.nl/2014/09/02/bests-lek/#comments

 • Wll:

  Van enige verontwaardiging kunnen we in dit geval wel spreken. Vooral als ik de vaste onkostenvergoeding tegen het bedrijfslicht houdt waar je gewoon alle kosten terugbetaald krijgt na overleg van de betaalbon of rekening. We praten over extra tijdschriften of kranten. Wel zijn dit jaarabonnementen die dus eens per jaar afgerekend moeten worden. Dus administratief nog wel te behappen. En wat is er fout aan een tijdschriftenpool met aftekenlijst. In het bedrijfsleven een gewone zaak. Kan een wethouder dus ook. Mobiele telefoon: rekening direct naar het gemeentehuis laten sturen. Ambtenaar kijkt of dat er geen extreme op staan en vinkt deze voor betaling af. Wat blijft er over? Bosje bloemen: factuurtje inleveren. Pilsje in de kroeg weggeven: sociale contacten ophouden uit eigen rekening. Smaakt voor de begunstigde het biertje nog beter door. Wat blijft m.i. over: Een vaste vergoeding die gedurende langere tijd overmatig was en ook de verkrijger niet opviel. Als dit niet voor eigen portemonnee opvalt dan is het in de gaten houden van gemeente uitgeven een riskante zaak lijkt me.

  ik ben er zeker van dat als een bijstandsmoeder € 100,00 te veel krijgt dat ze deze volledig terug mag betalen. Of dat in haar krappe budget past wordt niet gevraagd. Nu doen de HH wethouders of dat ze tot de bedelstaf veroordeeld worden bij terugbetaling van onrechtmatig verkregen vergoedingen. Wij noemen dit gewoon graaiers, weliswaar op een kleiner niveau dan onze vriend Staal maar toch. Zou eigenlijk de trots te na moeten zijn.

Reageer