Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

‘Bests lek’

Paul Gondrie (CDA) was wethouder in het vorige college en zit nu in de oppositie. Welk lek? Te veel betaalde vergoeding aan wethouders in vorige periode, waar Gondrie trouwens buiten bleef?

 

knipselGBIn een reactie op dit bericht, verwijst Vic Kerkhoff naar een stuk in Groeiend Best van deze week <- dat volgens hem ‘sterk verduidelijkt hoe het echte beeld is/was’.

Dat artikeltje doorlezend, troffen we als ‘nieuw gezichtspunt’ aan, dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) naar aanleiding van een soortgelijk geval zou hebben aangegeven dat ‘terugvorderen eigenlijk geen optie is’.

Waarom, staat er niet bij, zodat het naar ons gevoel weinig verandert aan het oordeel dat men zich over de gang van zaken kan vormen.

6 Reacties op “‘Bests lek’”

 • Vic Kerkhoff:

  Het is ronduit tragisch als het zo zou zijn als Paul Gondrie twittert! Bovendien blijf ik trouw aan mijn eerdere opvatting dat de regelgeving binnen de gemeente moet worden verhelderd. Wethouders die starten moeten veel beter en breder worden geïnformeerd. Ook over vergoedingen. En vooral de vraag ‘is een vergoeding gekoppeld aan een functie of aan een part time persoon’ moet worden beantwoord. Dat komt nu nergens naar voren. In ben blij met het artikel in Groeiend Best van vandaag, dat sterk verduidelijkt hoe het echte beeld is/was. Ik snap het oorspronkelijke besluit van B&W, maar dat wordt slecht vertaald of geplaatst door en in het ED! Suggestief en gericht op beschadigen. Vandaar mijn stevige reacties, omdat ik vanuit de directe persoonlijke ervaring weet dat we hier geen ‘graaiers en zakkenvullers’ hebben, maar gelukkig over een vorm van ethiek beschikken die past bij deze gemeente!

 • Gerard van Opstal:

  Ja Vic, je kan gewoon aan ieder z’n neus zien dat men braaf en integer is toch, als je begrijpt wat ik bedoel?

 • Vic Kerkhoff:

  Nou, nou de gemoederen bezig houden: met wel 3 reacties waarvan een van de eigen redactie. Dat is nou waardoor fixatie ontstaat. Met de vinger wijzen naar mensen die met name niet juist zijn geïnformeerd.Ik kreeg als wethouder in het begin helemaal geen kostenvergoeding,een documentje tekenen als overdracht, daaruit bestond het ‘inwerkproces’.
  De VNG heeft niet voor niets de bewuste uitspraak gedaan. Kernpunten zijn vervolgens: hoe goed zijn de betrokken wethouders bij de start van hun volstrekt nieuwe functie op de hoogte gesteld? Nergens te vinden. Dat heet dus doorvragen!
  En hoe stompzinnig zit de bestaande wetgeving in elkaar, die elke part timer of deeltijder op een hoop gooit. Nogmaals het gaat erom is de vergoeding gekoppeld aan de functie of aan de functionaris? En ook nogmaals vakliteratuur kost gewoon euro’s net als een mobiele telefoon. Part time telefoons hebben we niet. Op die argumenten zijn alle criticasters die politici willen besmeuren niet ingegaan. Waarvan acte!

  • Inderdaad, Paul Gondrie begon als eerste over ‘het lek’, nadat het ED maandagavond op Twitter had geconstateerd dat de raad er geen woord aan vuil wenste te maken. En verder: wij zijn natuurlijk tuk op aandacht en passen daartoe de geëigende middelen toe. Trouwens, het ED van heden al gezien? Dit gaat nog wel even door.

 • De heer Kerkhoff heeft gelijk: de betrokken wethouders zijn geen graaiers of zakkenvullers. Er bestaat een ander woord voor het in je zak steken van andermans geld en weigeren dat terug te geven. Dat woord vind je in artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht: diefstal.
  Dat de heer Kerkhoff denkt dat deze zaak niet leeft in de samenleving zegt vooral iets over hem en over de kringen waarin hij verkeert. In mijn omgeving wordt deze zaak met grote verontwaardiging gevolgd.

Reageer