Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Wethouders zijn ook burgers

‘De wethouders kunnen er niets aan doen dat ze teveel kregen, het kwam door een administratieve fout van de gemeente.’
Burgemeester Anton van Aert tegenover het Eindhovens Dagblad over teveel betaalde onkostenvergoeding, gedurende vier jaren aan drie van de vier wethouders van Best. De uitspraak staat aan het eind van het artikel; ik concludeer dat het venijn in de staart zit.

Meer op Manieren

2 Reacties op “Wethouders zijn ook burgers”

  • Vic Kerkhoff:

    Allemaal kletspraat van het ED in een doorgeschoten benadering, te weinig doordacht hoe zo’n wethouderspositie in elkaar steekt!Dus te reduceren tot politici pesten of in een kwaad daglicht plaatsen. Part time werken heeft niets van doen met part time kosten. Een half of part time abonnement op een krant of een vakblad bestaat niet. We hebben ook geen halve mobiele telefoonabonnementen, geen halve autokosten en geen halve bossen bloemen bij feestelijke aangelegenheden. Op maandagavond zijn raads- en commissievergaderingen in Best. Een part time wethouder trekt niet halverwege aan z’n stutten onder het motto: ‘mijn tijd zit erop, ik ben weg’. Elke dinsdag is er B&W vergadering, op woensdag en donderdag portefeuillehouders overleg in regionaal verband en of gesprekken met ambtenaren en stukken ondertekenen die de week erna in B&W aanhangig zijn. Kortom het gaat om de politieke afspraak dat vier wethouders 3,5 formatieplaats innemen. Dat zegt helemaal niets over aanwezigheid. En zeker niet over uren. Opgeklopte onzin dus weer, gericht tegen politieke ambtsdragers die niets te verwijten valt.

    • Oud-wethouder Kerkhoff heeft wellicht ook gelezen dat het ED de burgemeester heeft gevraagd, of niet deugende regels niet zouden moeten worden aangepast. En als er één instantie in dit land is, die zich pleegt vast te houden aan ‘geldende regels’ dan is het toch wel de overheid. Kerkhoffs redenering is goed te volgen, en het siert hem dat hij zijn oud-collega’s verdedigt maar het gezegde ‘waar rook is, is vuur’ blijft hier onverkort van toepassing.

Reageer