Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

JFK

Waar was journalist Sante Brun de avond dat het nieuws van de moord op JFK binnenstroomde? ‘Ik nam als redacteur buitenland bij De Gelderlander het heft in handen en maakte die nacht, en de nachten daarna, de mooiste pagina’s die ik ooit heb gemaakt. De voorpagina bestond vrijwel geheel uit de foto waarop je de Lincoln Continental cabriolet ziet, met een beveiligingsbeambte staande op de achterbumper, en vagelijk de hoofden van Jacqueline Kennedy, kruipend over de kofferbak en John F., vermoedelijk al dood, achterin.’ Zijn stukje pakt overigens anders uit dan je denkt.

Meer op SanteLOGie

Een reactie op “JFK”

  • Guido:

    Inderdaad, je weet nog precies waar je was en wat je deed. Ik zat thuis aan mijn bureautje naast de tv iets te doen, wat niets met ‘buitenland’ te maken had, want ik had een andere, mogelijk nederiger journalistieke taak dan Sante. Maar wat ik me het best herinner was de paniekerige manier waarop het toenmalige Brandpunt met het drama omsprong. Misschien dateert de geparafraseerde afsluiting ‘Dit was Brandhout, goeden avond’ wel van toen.

Reageer