Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Bieb dichtgeplakt

dichtgeplaktDe Bestse Bibliotheek is momenteel zo ongeveer dichtgeplakt. Niet met kranten, maar met tekeningen die Sinterklaas afgelopen zondag bij zijn intocht van kinderen heeft gekregen. Met het zicht op het decemberfeest, is er in de bieb van alles te doen.
Andere activiteiten in de komende weken, onder meer een tabletcafé, om beter te kunnen omgaan of kennis te maken met de minicomputer en een lezing over de  Voedselbank Best e.o.

 

Op dinsdag 17 december geven Frans van Rosendaal en Wil Marechel antwoord op de vraag: Wat betekent de Voedselbank voor Best en omstreken?

De stichting Voedselbank Best e.o. bestaat sinds eind 2004 en verstrekt aan bijna 100 gezinnen uit Best, Oirschot/de Beerzen en Son/Breugel een voedselpakket. De Voedselbank voorkomt zo verspilling en helpt de mensen die het moeilijk hebben. Net als een bank brengt de voedselbank vraag en aanbod bij elkaar.

In de lezing gaat Frans van Rosendaal in op wat er allemaal komt kijken bij het “runnen” van deze voedselbank. Samen met de vrijwilligers wordt er veel werk verzet. Er is aandacht voor de vraag:wie komen er in aanmerking voor een voedselpakket? En voor het aanbod: hoe worden de artikelen voor de voedselpakketten ingezameld?

Frans van Rosendaal is in 2004 samen met zijn vrouw Mia en een groep mensen begonnen om paketten te maken en uit te delen aan armlastigen. Momenteel vervult hij in het bestuur de functie van voorzitter. Daarnaast is hij afgevaardigde in de regionale- en landelijke voedselbankorganisatie. Wil Marechal is bestuurslid.

De hele maand december is in bibliotheek Best ook een expositie te zien over de Voedselbank.

Meer informatie over de activiteiten in de komende weken op bibliotheekbest.nl

Reageer