Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Gevaarlijke luifel gesloopt

(Update) De gevaar opleverende luifel aan de al jaren leegstaande winkel aan de Oirschotseweg in Best, waarin Zwart Optiek was gevestigd en daarvoor de Stichting Oog en Bril, is vandaag gesloopt. Geen moment te vroeg, zo bevestigde een sloper. 

 

Bericht van 21.08.13
Het Eindhovens Dagblad had een stukje over winkel-leegstand. Als markant voorbeeld van jarenlange verloedering toonde de krant een foto van het pand, genaamd Zwart Optiek, aan de Oirschotseweg in Best, dat van de ene dag op de andere werd verlaten en dat in- en uitwendig een spookachtige indruk maakt. Zo zouden, weet het ED, op een tafeltje in de winkel nog brillen liggen, ‘als waren ze zojuist aan een klant getoond’. Op vragen over dit geval aan de gemeente Best, kreeg de krant te horen, dat zij ‘niet bereid was er inhoudelijk op te reageren’.

afhalen

Het is de vraag of de gemeente zich een dergelijk antwoord kan permitteren, aangezien het verval van dit pand al minstens vier jaar voortschrijdt en de luifel zodanig scheef hangt, dat ik mensen die eronder naar een evenement op de Oirschotseweg stonden te kijken eens aanried maar ergens anders te gaan staan. Een blik naar boven was voldoende om hen te overtuigen. Ik wil maar zeggen, bestaat er nog zoiets als bouw- en woningtoezicht?

Het pand kent trouwens een wat uitgebreidere geschiedenis dan die van optiek. Ooit vormde de winkel een combinatie met een oogartsenpraktijk onder de naam Oog en Bril. Daar werkte onder anderen dokter C. Korver, die daarvóór praktiseerde in een villa aan de Bosseweg (oostzijde), afgebroken bij de aanleg van de A2 in een tunnelbak. Korver en zijn opvolger, J.W. Klein Poelhuis, waren tevens verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis, met dependance in Boxtel. Beiden zijn al geruime tijd ‘met emeritaat’.

In 2009, toen Oog en Bril allang ter ziele was, maakte ik – gefrappeerd door de ‘vermaning’ die je kon lezen in een tekst van buurman afhaalchinees – bijgaande foto. De situatie bestaat nog steeds.

Reageer