Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Citybranding

J.C.M. van der Schoot


De gemeente Tilburg weet van gekkigheid niet wat te doen om de stad ‘te verkopen’. Citybranding heet dat en spreek dit vooral uit met een ernstig gezicht. De stad laat geen centimeter onbenut om de openbare ruimte te voorzien van reclame-uitingen. Mocht er toch nog een plekje over zijn, dan wordt er een T ingeplakt.

U begrijpt het al: de T van Tilburg, de T van trots en nog meer van dat gezeur. Zelfs ‘T , je bent er’, schreeuwt een reclamezuil de automobilist toe. Een effectieve waarschuwing om door te rijden.

FotoVandenBesselaarDe afdeling Citybranding van het stadsbestuur heeft nu weer iets nieuws verzonnen, hoewel ik verneem op de


<- Onder het kopje Aaaaaah! maakt ook Peter van den Besselaar van TilburgDailyPhoto zich boos over de lullige rotonde-bordjes.


valreep dat onder anderen de gemeente Best het al ‘n aantal jaren doet: exploitatie van reclameborden op rotondes. Zo gaat het er aan toe in een stad, die zichzelf allure aanpraat. Het stadsbestuur is meer dan tevreden. Immers weer een methode erbij om de openbare ruimte uit te buiten en tegelijk de gemeentekas te spekken. De voortschrijdende verloedering telt niet meer.

Het werkt aanstekelijk. Ook de gemeente Eersel laat sinds kort de exploitatie van reclameborden toe op rotondes. Opbrengst: jaarlijks vijfduizend euro Daarmee kan het groen op de rotondes worden onderhouden, want ‘wij moeten stevig bezuinigen’, zeggen Burgemeester en Wethouders aldaar.

De verloedering van de openbare ruimt loont. In naam van de bezuiniging….

3 Reacties op “Citybranding”

  • De realiteit is dat we er in Best volgens mij heel tevreden over zijn. We hebben enkele fantastische rotondes die echt veel mooier zijn geworden nu de sponsoren er werk van maken en een rotonde tot hun visitekaartje maken.
    Niet iedere verandering is een verslechtering, dus durf ook eens iets nieuws aan, en kom gerust eens in Best kijken voor het als verloedering van de openbare orde op Internet wordt weggezet.

  • J.C.M. van der Schoot:

    Ik bezigde niet de term: openbare orde,doch openbare ruimte.

Reageer