Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Een nieuw format voor de VARA

J.C.M. van der Schoot


Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van de doorgedraaide wereld, verdient jaarlijks zo’n 443 duizend euro. Hiermee behoort hij tot het gilde van de grootverdieners in de publieke sector.image Zij verdienen dus in het groot en zij vinden van zichzelf dat ze dat ook echt verdienen. Met andere woorden: zij vinden dat ze dat waard zijn. In omroepland lopen verscheidene grootverdieners rond. Matthijs bezit de kwaliteit dat hij snel kan praten. Ik laat de argumenten, die de verdedigers van de exorbitante beloningen zo mooi aan de man weten te brengen, hier buiten beschouwing. Ze zijn genoegzaam bekend.

 

Maar ik heb wel een origineel voorstel voor de VARA. Mijn idee zal deze omroep geen windeieren leggen, want het heeft een mes dat aan twee kanten snijdt. Let op. Matthijs en andere te duur betaalde tv-prominenten, die zich ook coryfeeën wanen, mogen bij deze vertrekken. Geen ramp. Voor hen tientallen anderen, die maar al te graag voor een salaris fors onder de Balkenende-norm van 193.000 euro de taak overnemen. En in alle opzichten bekwamer en beter. Het is immers toch volstrekt ongeloofwaardig, dat Matthijs onvervangbaar is. Zou zijn vertrek verlies aan kijkers betekenen? Welnee. In tegendeel: nog meer kijkers in het verschiet. Hoe?

Ik stel de VARA voor er een heus format op los te laten: Searching the successor. De opvolgers zullen in de rij staan. Dus we gaan er een wedstrijd van maken, format Idols of the Voice of hoe dat allemaal mag heten. Wekenlang blijven we bezig en in spanning. Eindelijk is hij gevonden. Verbazingwekkend. Een talent. Een rustige jongeman of vrouw, beleefd, van de tongriem gesneden, goed verstaanbaar, eenvoudig van uitstraling, geen sterallures. Wat een talent en voor dit geld…Ongekende kijkcijfers

En Matthijs? Weg van het scherm. Letterlijk uit beeld. Over een jaartje vraagt uw buurman: Hoe heette die snelprater ook al weer…. Thijs?, Thijs?……

Ik ga er vanuit dat de VARA voor het hierbij geleverde goudomrande format het honorarium van ’n paar duizend euro -enkele tonnen minder dan de gebruikelijke bedragen voor een succesvol idee- keurig over maakt aan de eigenaar van deze site. Hebben hij en ik ook ‘ns wat.

Reageer