Wie is online
7 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Sorry, deze optie is tijdelijk niet beschikbaar. Gebruik eventueel 'Reageer' onder een willekeurig bericht. Veilig en in principe niet openbaar.

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
juli 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste regionale krant verliest zelfstandigheid

Het gaat hard in krantenland. Het negatieve nieuws over de exploitatie van vooral de regionale dagbladen dendert maar door. Vandaag werd bekend dat het protestants-christelijke Friesch Dagblad, de laatste nog zelfstandige provinciale krant in Nederland, tegen de symbolische som van 1 euro (namelijk met schulden en al) wordt overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC), met onder meer de Leeuwarder Courant en Het Dagblad van het Noorden (Groningen). Terwijl ook die NDC in zwaar weer verkeert. Hoe groot moet de nood zijn.

Meer op Manieren Lees ook: Nog eens het Friesch Dagblad

Een reactie op “Laatste regionale krant verliest zelfstandigheid”

  • Van achter de voordeur van het Friesch Dagblad bereikt mij de volgende informatie:
    ‘Het is niet zo dat de krant direct zal verdrinken in de Leeeuwarder Courant. Binnen het concern van de NDC behoudt ze haar zelfstandigheid en identiteit met een eigen hoofdredacteur. Het FD blijft een vereniging waarbij de naam Friesch Dagblad in eigendom blijft.Sterker, als de NDC en het FD ruzie zouden krijgen dan kan het FD (mits het daar de financiën voor zou hebben) opnieuw een krant kunnen maken met de huidige titel. Het FD  volgt zijn eigen koers en doet zijn abonnementenpromotie zelf. Hoe alles op de lange termijn zal aflopen is nog duister, dat het slecht gaat in krantenland is evident.’

Reageer