Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Die met het pientere pookje

dafjeOp de radio hoorde ik vanmorgen weer eens de DAF personenauto noemen. Ik meen dat dat was in het kader van het opstoten van Eindhoven in de vaart der laatste welvarende dorpen in onze door de economie geteisterde wereld en dat kan ik rustig aan de Eindhovenaren zelf overlaten.

Ik noem het alleen omdat de uitdrukking ‘DAF personenauto’ bij mij herinneringen wakker roept en jullie weten het: als ik aan iets geen gebrek heb, dan is het herinneringen.

Meer op SanteLOGie

Een reactie op “Die met het pientere pookje”

  • Bij de Nieuwe Eindhovense Krant kwam in 1961, hoewel de hoofdredactie voorstander was van aan de persoon gebonden auto’s een redactie-DAFje. De streekredacteur van de concurrent (ED) had er al zeker ’n jaar een. De redactiehoer is op een zaterdagmorgen door Jan Hermans, inmiddels zaliger, in de prak gereden. De banden waren inmiddels scheef afgesleten, wat volgens hoofdredacteur Richard Mooren wel aan de bolle Kempenwegen zal hebben gelegen.
    Dat ‘pienterste pookje’ als slogan voor wat inmiddels al bekend stond als een damesauto, was natuurlijk helemaal fout. Nog erger waren later de hoofdsteunen in de DAF55, die sterk op de gesluierde hoofden van nonnen leken. Nee, Eindhoven was nog lang geen designstad, wat dat ook mag inhouden.

Reageer