Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

PvdA Best: ‘Bezuinig op bezuinigingen’

De PvdA in de Bestse gemeenteraad wil van B en W weten, waarom er voor bijna 34.000 euro (exclusief BTW) een externe adviseur moet worden  aangetrokken om de bezuinigingen te begeleiden. ‘Bezuinig daarentegen op de bezuinigingen’, aldus de fractie in een persbericht.

 

PvdA-fractievoorzitter Rob Vader vraagt waarom er een externe procesbegeleider wordt aangetrokken, voor een bedrag van € 33.800 excl. BTW, die ‘een procesmatige rol gaat invullen in het analyseren van de huidige begroting op taken en het kritisch toetsen van bezuinigingsvoorstellen’.

Vader: “Het is toch vreemd dat er blijkbaar in onze eigen gemeentelijke organisatie geen persoon te vinden is die deze taak op zich kan nemen. Op deze manier wordt er al direct geld uitgegeven om te gaan bezuinigen!”

Er zal in Best de komende jaren fors worden bezuinigd en Vader zegt zich te realiseren dat hier extra inzet voor nodig is. ‘Om tot afgewogen voorstellen te komen is gedegen werk nodig. Maar elke euro die aan een externe consultant wordt uitgegeven is weer een euro die ergens anders bezuinigd moet worden.’

‘Vooral wil ik van het college horen of er wel gezocht is naar een interne kandidaat. En als dat gedaan is, maar er werd er geen gevonden, wat zijn dan de specifieke kenmerken en vaardigheden die het nodig maakten dat er extern moest worden gezocht?’

Reageer