Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

44e carnavalsoptocht in Best

schilderij
Voor de 44e keer (carnavalsjubileum) trok vanmiddag een optocht door Best. Dit is wat men noemt ‘n skon skilderij. Het heeft wel iets van De Aardappeleters.

Niet zonder haken en ogen

collage_carnaval13

Zomin als vorig jaar, toen de stoet pas na anderhalf uur in de Hoofdstraat arriveerde, was de optocht er een zonder haken en ogen. Tussen Wilhelminadorp en het centrum stond ze om de haverklap, soms wel tien minuten stil en opnieuw moesten de toeschouwers minstens ‘n uur wachten. Het bordje van Veilig Verkeer, ‘Hoe hard rij je nu?’ was zeer toepasselijk (foto 5)

Het leek of het publiek daar al vantevoren rekening mee had gehouden. De optocht zou om 13.11 uur beginnen te trekken, maar om 14 uur kon je bij wijze van spreken op het Raadhuisplein nog een kanon afschieten. (Foto 1) Ook in de Hoofdstraat was het wat dat betreft armoe troef. Heel vervelend was het, dat het gerenommeerde Blauw Boerke nog steeds niet is heropend en deze keer ook niet tijdelijk met carnaval. Voor de cameralieden van Omroep Best TV was het intussen afzien in de ijzige kou op een hoogwerker bij de Odulphuskerk (4) Op verschillende plaatsen in het centrum, stonden trailers die op keiharde niet-carnavalsmuziek tracteerden – ook bij diverse wagens in de optocht had je trouwens gehoorbeschermers nodig. Verder was het nodig een deel van het spoortunneldek af te zetten en door twee politieagenten te laten bewaken, om te voorkomen dat het publiek (weer) lege bierblikjes en ander afval op de sporen zou gooien.

Gelukkig werd het wachten beloond met een korte, maar uitbundige stoet (3 en 6), waarin ook eenlingen excelleerden met leuke vondsten, zoals de meneer die visueel protesteerde tegen torenhoge kosten (2).

2 Reacties op “44e carnavalsoptocht in Best”

 • Hoi Guido,

  Dank je wel dat jij het (2) waardeerde!
  Het was een ingeving die pas op zaterdagochtend door me werd bedacht. Het was zeer actueel, omdat eerder die week de gemeente er een bijeenkomst over had gehouden en zelf schrok van het feit dat ze zo enorm uit de pas liepen ten opzichte van de rest van Nederland.
  🙂

  Vriendelijke groeten,

  Tom Lassing

Reageer