Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

‘Annahof niet verkavelen,’ zegt meerderheid (91%)

Enquête-uitslag over Aarle waar bestuur moeilijk omheen kan

De enquête-uitslag over de toekomst van de Bestse buurtschap Aarle mag dan ‘wetenschappelijk’ bezien niet echt representatief zijn, het onderzoek is in relatieve zin wel zo’n succes dat het gemeentebestuur er moeilijk omheen kan. Maar liefst 91% van de 113 deelnemers vindt dat het gebied van de
Sint-Annahof, waarom het in eerste instantie gaat, niet mag worden verkaveld.

Van de respondenten op het onderzoek van het Bewonersoverleg Buitengebied Aarle Heikant (BOBAH) woont 69% buiten het gebied Aarle. Maar liefst 88% van hen is van mening dat ‘over de Aarleseweg’ niet gebouwd mag worden ‘omdat de politiek dat zo beloofd heeft’.

‘Monument’

Een ruime meerderheid (60%) vindt ook, dat de voormalige boerderij Sint-Annahof met kippenkooien (in tegenstelling tot eigenaresse gemeente Best) als een monument moet worden beschouwd.

Op 4 februari komt een voorstel van B en W over de toekomst van Aarle in de gemeenteraad aan de orde. Het Bewonersoverleg zal dan van zijn inspreekrecht gebruik maken en niet nalaten de opvattingen van meer dan 100 inwoners van Best aan de raad kenbaar te maken.

Makelaar: 5 à 6 bouwpercelen

De gemeente kocht het perceel Aarleseweg 3 van 16.010 m2 met woonhuis en kippenstallen in 2006 voor 850.000 euro. B  en W stellen de raad nu voor de volgende keuze: 1. verkopen met behoud van de geldende bestemming (agrarisch) of 2. herontwikkeling, dat wil zeggen indelen in ‘ruime landelijke kavels’, waarbij geen aantal wordt genoemd. Van der Heijden Makelaardij adviseert echter ‘op grond van de huidige marktsituatie’ een verkaveling in 5 à 6 bouwpercelen van ca. 2000 m2.

Het volledige raadsvoorstel is hier te downloaden.

Het rapport over de resultaten van de enquête downloaden.

Meer opinies over Aarle op deze website.

Reageer