Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Het vermogen van Bier en Geld


Door J.C.M. van der Schoot


bierHet studentenleven kan nu echt beginnnen. Ze zijn allemaal geïntroduceerd, wegwijs gemaakt in de stad van hun universiteit of instellingen voor hoger beroepsonderwijs. Zo ook in Eindhoven en Tilburg. De nieuwe studenten weten nu van de hoed en de rand. Ze weten de weg te vinden in en rond hun onderwijsinstituut en in hun nieuwe stad. Wat ze intussen de eerste weken zeker grondig hebben geleerd is: zuipen en dat bij de beesten af. En dat gratis. Wat wil een aankomende student nog meer?

Al enkele jaren hebben bierbrouwers en de Rabobank elkaar gevonden in hun taak tot ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Zij sluiten de nieuwe studenten – voor het eerste los van het ouderlijk huis- liefdevol in hun armen. Hun gezamenlijke slogan luidt kennelijk: ‘Een alcoholist kun je met gemak zijn geld ontfutselen’. Wie de jeugd heeft , heeft de toekomst. Zo komen de bierbrouwers en de Rabobank aan hun nieuwe klanten, die als verdwaasde Raboreclames door de stad dolen. Bierbrouwers en Rabobank zijn er in enkele jaren in geslaagd de introductieweken voor studenten te transformeren naar ware drinkgelagen.

Het vermogen van Bier en Geld. ‘Dat is het Idee’.

2 Reacties op “Het vermogen van Bier en Geld”

  • peter stiekema:

    Je kunt natuurlijk ook zeggen dat alco-holisme een wat primitieve vorm van holisme is.

  • Guido:

    Inmiddels is mij door een getuige meegedeeld, dat tijdens zo’n studentenfeest in het Beursgebouw te Eindhoven, in een of andere hoek twee leden van de ‘hoop der natie’ al copulerend zijn aangetroffen. Ja, we zijn in Nederland echt goed bezig.

Reageer