Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Bests eerbetoon aan wijlen fotograaf Noud Aartsen

 expo_noud_aartsen_538x717
Emy Thorissen, conservator van de Brabant-Collectie, bezig met het inrichten van de tentoonstelling van ‘Bests’ werk van fotograaf Noud-Aartsen (1932-2010) in de bibliotheek.

Dat Aartsen door zijn geboortedorp is ‘miskend’, is wat overdreven uitgedrukt. Maar hij maakte zich wel eens kwaad, omdat de gemeente hem nimmer een opdracht gaf tot het foto-documenteren van de veranderingen.

Nu blijkt echter, dat die gemeente achteraf een flink aantal foto’s van hem heeft aangekocht.

 

Die foto’s worden bij de Aartsen-verzameling van de Brabant-Collectie gevoegd, omdat de gemeente niet over de faciliteiten beschikt, om ze goed te bewaren. De hoofd-collectie is het Brabantse archief in Tilburg, overeenkomstig de wens van de auteur, geschonken door zijn weduwe.

Milieuactivist

Dat in de ‘opbouwjaren’ van Best sprake was van enige animositeit, valt te verklaren uit het feit dat Noud Aartsen tegelijkertijd milieuactivist was en als lid van de actiegroep De Mug behoorlijk tekeer ging als hij weer eens een (dreigende) aantasting van vooral het Bests-Brabantse landschap waarnam.

Zo is op de expositie te zien, hoe men met machines dat landschap vernietigde, ten gerieve van de ruilverkaveling in de jaren zestig. Er staat zelfs een surveillerende politieagent op die foto. Bij sommige prenten heeft Aartsen ‘woedende krabbels’ gezet.

Reageer