Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zonne-energie in soorten en maten

page_zonne-energie 
Energie-opwekking, in het bijzonder met behulp van de zon, en energieverbruik. Het gaat in soorten en maten, zoals uit deze fotocombinatie blijkt. Met de klok mee: Zonnepanelen op het dak van een tweekapper in de wijk Heivelden in Best; schotelantennes, zonneboilers en –panelen in Kyrenia, Noord- (= Turks) Cyprus; In dezelfde wijk, flatgebouwen met zowel airco-installaties als zonneboilers.

 

Net als indertijd t.v.-antennes, in het begin ook wel kredietharken genoemd, en de schotelantennes, roepen de zonne-panelen vragen op over de mate waarin zij een aantasting kunnen betekenen van de architectuur. Op Cyprus maakt men zich daar in elk geval niet druk over.

Een reactie op “Zonne-energie in soorten en maten”

  • Ik hoor van veel mensen hier dat ze zonnepanelen op een schuin dak meestal niet vinden passen bij de architectuur van het huis. Dat is ten dele uiteraard een kwestie van smaak, hoewel ik wel inzie dat de panelen beter passen bij een huis met strakke moderne vormgeving. In Kerkrade worden huizen gerenoveerd waarbij het dak zelfs vervangen wordt door zonnepanelen.

    Een en ander stemt mij vreugdevol: ik heb de zonnepanelen op mijn platte dak staan, waardoor ze alleen te zien zijn van bovenaf, bijvoorbeeld door Google Maps (benieuwd wanneer die weer eens nieuwe foto’s gaan maken – de huidige stammen uit 2009)

Reageer