Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ziekelijk spelletje

Door J.C.M. van der Schoot


gebouw-cvzBegin deze week (dinsdag 31 juli) schreef ik op deze plaats, dat de zorgverzekeraars behept zijn met ziekelijke bedenksels. Dit naar aanleiding van het plan om de vergoeding te stoppen van medicatie van enkele ernstige ziekten. Ze hebben nu laten weten dat plan, afkomstig van het College van Zorgverzekeraars (CvZ) te Diemen<- niet te steunen.

Kijk ‘ns aan. Had ik dat funeste plan wel in de schoenen van ‘de verzekeraars’ mogen schuiven, terwijl het mij zeer wel bekend was, dat het plan (advies) uit de koker van het College van Zorgverzekeraars kwam? Jawel hoor. Dat wereldje kan me wat. We hebben hier te doen met een fascinerend schimmenspel.

Want wie zitten er in dat College van Zorgverzekeraars? Let op: artsen, apothekers en … zorgverzekeraars. En wat doet dat College? Dat geeft onafhankelijke adviezen. Zo is het mogelijk, dat de zorgverzekeraars nu na alle commotie plechtig verklaren, dat zij het advies van ‘het College’, waarvan zij zelf deel uitmaken, niet steunen. Alsof zij niet hebben geweten, wat hun eigen mensen in het College aan het uitdenken waren. Dat noem ik verstoppertje spelen, een schimmenspel opvoeren en dat allemaal om via een omweg te testen hoe het publiek reageert op een plan. Kortom: een ziekelijk spelletje.

Ons moeder zei het al: ’Jongen, het is één pot nat’.

Reageer