Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Doorzichtige publiciteitsstunt


Door J.C.M. van der Schoot


Kapitein Marco Kroon –i n 2009 tot Ridder in de Militaire Willemsorde geslagen- is met groot ceremonieel vertoon op de legerplaats Oirschot geïnstalleerd als commandant van de Charlycompagnie van het 17e pantserinfanteriebataljon. Advocaat Geert-Jan Knoops , optredend voor Kroon, heeft volgens een woordvoerder van Defensie aangedrongen op het ceremonieel. Dezelfde woordvoerder verklaarde volgens het ED: ’Wat hier nu is gebeurd was drie keer over de top; soms worden commandowisselingen zelfs alleen maar administratief afgewerkt’.

  

Advocaat Geert-Jan Knoops, heeft bij deze gelegenheid namens Ridder Kroon – vorig jaar veroordeeld wegens bezit en handel in stroomstootwapens – aangekondigd binnenkort een schadeprocedure tegen de Staat aan te spannen ‘vanwege geleden financiële schade en reputatieschade’.

Advocaten doen zelden of nooit iets zomaar. Het samenvallen van het sterk overtrokken vertoon bij de commando-overdracht – zoals gezegd krachtig bepleit door de advocaat zelf – en de mededeling over het instellen van zijn procedure tegen de Staat lijkt een doorzichtige publiciteitsstunt om de eis tot schadevergoeding kracht bij te zetten. Advocaat Knoops zegt over deze eis, dat het hier gaat om een principiële zaak.

Kletskoek. Niks principes. Geld, alleen maar geld. Knoops droomt kennelijk al van een gouden kroon op het hoofd van de ridder. Goud voor beider bankrekening: De kroon op het werk.

Reageer