Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Wat kan Mart dat nou schelen?

pantalone

De Wegener pers wijdde deze week twee tabloid-pagina’s aan een biografie van Mart Smeets. Elfde Gebod: noem nooit een straatnaam naar een nog levende persoon. Twaalfde Gebod: Schrijf nooit een biografie van een mens in leven. Die is altijd incompleet. De mens èn de biografie. Och, het kan deze Pantalone –> van de wielerjournalistiek helemaal niks schelen wat men van hem vindt. Hij mag alles zeggen en doen, om te blijven balanceren tussen bewondering en haat. Het gaat er namelijk niet om, wat er over je wordt gezegd, als er maar over je wordt geluld.

Lees alles op Manieren

4 Reacties op “Wat kan Mart dat nou schelen?”

 • Guido:

  En dus nam Smeets de meesterlijke tweet over de Spaanse renner die een Nederlandse bank redde schaamteloos, zonder bronvermelding, tot tweemaal toe over.

 • peter stiekema:

  En zullen we dan maar gepast zwijgen over de schaamteloze behandeling die twee van ’s werelds beste wielrensters ten deel viel, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten, vorige week zondag. Marianne, op de terugreis van de Giro della Donna, die zij glansrijk won, met vijf etappeoverwinningen en twee weggegeven eerste plaatsen (zij werd in die etappes dus tweemaal tweede). Mart wist van god noch zure peren, en behandelde de twee dames als simpele kinderen. Daar had hij al ervaring mee, want in 1980, tijdens de spelen van Lake Placid, maakte hij dankbaar misbruik van de toen 18-jarige Ria Visser, net nadat zij zilver had gewonnen op de 1500 meter. Toen zij enkele dagen later haar favoriete afstand, de 3 kilometer, moest rijden kwam zij jammerlijk ten val.
  En zullen we dan ook maar zwijgen over de gasten van zondagavond, de, van crimineel gedrag verdachte advocaat Bram en zijn zoveelste bijzit, Eva huppeldepup. Wat kunnen die nog bijdragen aan een tv-programma, dat de Tour hoog in het vaandel zou moeten hebben? Nee, alles voor de FC Mart vooruit. Wat een droefenis allemaal. (En nu maar hopen dat ik niet vervolgd wordt door Bram)

 • Guido:

  Mart Smeets over Armstrong: Eerst bewijzen. http://t.co/vicVlpZV

Reageer