Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2012
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Bestse coalitie staat op springen

De nieuwe burgemeester die op 1 september in Best aantreedt wacht allesbehalve een gespreid bedje. De coalitie die het dagelijks bestuur vormt staat op springen, nu de D66-wethouder, mevrouw Ine Meeuwis-van Langen, is afgetreden en haar fractie zich heeft teruggetrokken. De coalitiepartners, CDA en VVD, verkeren in een panieksituatie.

Verder op Manieren

15 Reacties op “Bestse coalitie staat op springen”

 • Vic Kerkhoff:

  Panieksituatie? In Best? Nog nooit meegemaakt. En er zit een uitstekende raad, met 21 raadsleden, die het belang van Best centraal stelt. En die raad is best in staat een goed dagelijks bestuur samen te stellen, ook voordat de nieuwe burgemeester aantreedt. Ik heb daar echt geen enkele zorg over.Het is een kwestie van goed overleg plegen en dat is nooit een probleem in Best geweest.

  • Guido:

   Zo, dan is alvast één probleem zo goed als opgelost, als een oud-wethouder en pas afgetreden fractievoorzitter van de PvdA dat zegt, dan zit er minstens een kern van waarheid in.

  • Guido:

   Als ik het nou goed begrijp dan was de reactie van Vic Kerkhoff ’n soort sollicitatie van de PvdA (al maakt hij geen deel meer uit van de fractie). In elk geval is de PvdA volgens het ED uitgenodigd door het restant van de coalitie, in tegenstelling tot de grootste oppositiepartij Best Open. De fractieleider van BO gaf sowieso dit weekeinde niet thuis. Gebeurt wel vaker, ook als ingezetenen iets met hem willen bespreken.

 • Guido:

  De herformatiebesprekingen verlopen reuzegezellig, echt op z’n Bests, lees ik vanmorgen in het ED. Zelfs oud-gediende Vic van de PvdA zou zijn gebeld. Wie had dat gedacht? En een oud-wethouder, tevens eenmansfractie, is op de solotoer, omdat-ie volgens de PvdA ‘met z’n billen op het kussen’ wil.

 • Vic Kerkhoff:

  Heel vervelend om twee redenen: Marja van Leeuwen is een uitstekende kandidaat namens mijn partij! Zelf ben ik overigens NIET beschikbaar. De tweede reden is dat Best een sturend college nu meer dan ooit nodig heeft. Een college dat verder moet met een enorme en tweeledige uitdaging: financiële stabiliteit en het ontzien van de echte kwetsbaren. De PvdA werkt daaraan wat mij betreft nog steeds van harte mee.

 • Jammer is dat het gedraaikont zover is gegaan dat het nu zo ver is gekomen. Wat ook het besluit was bij het Tejaterke, het had al lang geleden genomen moeten zijn.
  D66 heeft nu een punt als ze stellen dat het hele circus gedaan was, en we nu, door een zekere vorm van besluiteloosheid en politieke lafheid weer een enorme stap terug gaan en het allemaal nog eens dunnetjes (en duur) over doen. Overal bezuinigen en het gaat steeds om duizenden euro’s, maar hier gaat straks 1,5 miljoen euro doorheen.
  Dat wordt dus straks het zwembad sluiten, de bieb dicht, minder onderhoud aan groen, kortere openingstijden gemeentehuis, hogere kosten vergunningen en meer kosten op lasten van de sportverenigingen omdat het besluit over het Tejaterke x jaar te laat is genomen en uiteindelijk de allerduurste oplossing de enige overgebleven oplossing werd.

  Het feest is over mensen, de kas is leeg. De rijkdom van Best zat in haar grondpositie. We zijn snel bouwrijp aan het maken om niet te hoeven afwaarderen. Als die duizenden woningen er niet komen omdat er geen kopers komen, dan is Best straks een gemeente die compleet failliet is en onder curatele van het rijk komt te staan. Dan hebben we het Tejaterke voor 1,5 miljoen euro omgebouwd en gaat het dicht omdat er geen geld meer is om het open te houden.

  We hebben dan geen bieb, geen zwembad, geen betaalbare sport en geen Tejaterke meer… en oh ja, ook geen geld.

  Een stuitend gebrek aan toekomstvisie en beleid hier in Best.

  Stom gespeeld van D66. Die is nu de zwarte Piet. Die zagen niet aankomen dat ‘iemand’ de schuld moest krijgen van het gelanterfant. Slim gespeeld van CDA en VVD. Die hebben de hete aardappel na tien jaar draaikonten in de schoot van Ine Meeuwis geworpen en toen ging het licht aan.

 • Will:

  Tom,
  je schijnt er aan voorbij te gaan dat de gemeente de afgelopen 10 jaar het Tejater heeft laten verpauperen door geen cent aan onderhoud uit te geven. Als we dit bedrag nu eens van die 1,2 milioen af houden (waar nu die 1,5 vandaag komt snap ik niet) dan komen we op en ander bedrag. Wat we dan nog te kort komen halen we uit de verkoop van de Mora villa en Batalaan 12.
  Houden we nog geld over.

  • Beste Will,

   Ik keek daar niet overheen. De begrotingen van Best zagen er mooier uit door niets uit te geven en alles vooruit te schuiven. Het geld was er niet en is er nu niet.
   We gaan bijna een miljoen inleveren op de Mora villa en of Batalaan 12 ooit nog winst gaat worden…

   Het is een aaneenschakeling van blunders en dramatisch slechte danwel trage besluitvorming. Ook dit zijn weer twee voorbeelden van Bestse politiek blunders die een dorp als dit ver overstijgen. Zoveel talent het verkeerd te doen en dat allemaal in ‘ons’ dorp. We zijn er toch maar weer mee gezegend…

   • Will:

    Tom,

    ben het niet helemaal of helemaal niet met je eens. Zoals ik stelde heeft de gemeente al > 10 jaar niets aan onderhoud gedaan. De crisis is sinds 4 jaar en voor de gemeente pas sind 2,5 jaar. Het goed huisvaderlijk beheren van de gemeentelijke eigendommen mag het ambtenaren corps ten laste gelegd worden.
    Hoe dit kan: kijk eens naar de woonplaatsen van de verantwoordelijke ambtenaren en trek daar je conclusie uit. Voor te velen is Best niet meer dan een inkomstenbron en de gemeente waar 5 werkdagen de eigen auto geparkeerd staat. Na werktijd terug naar eigen dorp of stad en Best is vergeten.
    Met andere woorden: de betrokkenheid is voor de raad wel in orde met de uitvoerende macht (de ambtenaren) denken hier soms wel eens anders over.

 • Will:

  Geld zat…

  de gemeente Eindhoven, Tilburg, Breda zijn samen bereid om 100 milioen uit te trekken om culture hoofdstad van Europa te mogen worden. 100.000.000 Euro’s!!!!. Dat zijn ruim 80 theaterjes.
  voor elk dorp in Brabant een!!

 • […] 1986 (1) Recente reacties Will op Bestse coalitie staat op springenSusanne op Wordt burgemeester ‘politieke figuur’?Guido op Lachend gelandTom Lassing op […]

 • De begroting is een zaak die steeds weer in de gemeenteraad komt. De gemeenteraadsleden zitten er namens ons om eea te controleren en te sturen.
  Ambtenaren voeren uit. Het is misschien niet leuk te constateren dat ze bijna geen van allen in Best wonen, maar ik kan me daar wel iets bij indenken.
  Te makkelijk ben je 24 uur per etmaal te bereiken als je wel in Best woont. “even regelen” met de buurman die bij de gemeente werkt. Even regelen met de ambtenaar die net met zijn of haar gezin boodschappen aan het doen is.
  Let wel, ze zijn niet bij toeval ambtenaar geworden. Als ze 24 uur met hun werk bezig wilden zijn, dan waren ze wel ondernemer geworden en boven de zaak gaan wonen.
  Onze gemeenteraadsleden zijn de top van de gemeente en verantwoordelijk. Burgemeester en wethouders zijn uitvoerders en aanstuurders van de ambtenaren.
  Als er tien jaar geen geld is uitgeven, dan is dat tien jaar verantwoordelijkheid van de gemeenteraad.
  De ambtenaren wonen dan misschien bijna allemaal niet meer in Best, ze doen over het algemeen wel hun werk heel behoorlijk en ze hebben wel de trots op werk dat goed gedaan is. Ik mag best de nodige ambtenarengrappen maken, maar dat is mede omdat ik weet dat ik er genoeg ken die keihard werken. Ze krijgen en hebben echter mijn weinig uur per week om hard te werken. Dat is echter ook waar. Al die rechten die zijn opgebouwd wreken zich in het feit dat ze constant tegen tijdgebrek oplopen.

 • Will:

  Neemt het bestuur deze verantwoordelijkheid ook en, belangrijker, voert het deze verantwoordelijkheid ook in daden uit? Of moet een onderzoeksbureau eerst uitzoeken wat de burger allang weet.

  • Het gaat helaas helemaal niet goed wat betreft de volgorde van de geplaatste reacties. Dat moet een fout zijn in het programma WordPress. Ik heb geprobeerd dat te corrigeren, maar dat is niet gelukt.

Reageer