Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2012
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Geluidssnuffelpaal in Batadorp

geluidsdetector_307x410Best had in de nieuwjaarsnacht de twijfelachtige eer, het meeste vuurwerklawaai te produceren van Brabant. Wie bepaalde/beweerde dat? Geluidsnet.nl. Maar hoe zwaar moeten we daaraan tillen? En aan het feit dat (volgens dagblad De Pers) een stiltgebied bij Haaren, waar de limiet 40dB zou moeten zijn, ver boven die norm zat en tweede was in knalproductie? Hoe het zij, in heel de provincie wordt tot dusver alleen maar in die plaatsen gemeten. Als je de enige bent, dan ben je al gauw kampioen.

De Bestse ‘snuffelpaal’, die vooral bedoeld is om het geluid van overkomende vliegtuigen  van en naar Eindhoven Airport te meten, staat op een plat dak aan de Looierstraat –> in Batadorp. Die wijk ligt in de aanvliegroute.

Meestal – als er geen vliegtuigen in de buurt zijn – toont de meter ca. 50 dB, wat volgens deze website het gerucht is van een ‘rustige straat’. Wie het wil volgen, kijke dus op Geluidsnet.nl en zal dan kunnen vaststellen dat het lawaai rond Schiphol ‘andere koek’ is. Toekomstmuziek voor de regio Eindhoven? Het zit er dik in.

Een reactie op “Geluidssnuffelpaal in Batadorp”

Reageer