Wie is online
22 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2012
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Spelen met lettertypen

lettertypenSante Brun speelt vandaag een beetje met lettertypen. Aanleiding: een poging tot ‘vernieuwing’ van nrc.next, waarvan  hij zegt niet ten ondersteboven te zijn. Wij kunnen er niet over oordelen, want niet gezien. Wel begrijpen we dat ‘de next’ een leugenrubriek van het dagblad De Pers heeft gegapt.

En dan die fonts. We kunnen Brun heel goed volgen, alleen het probleem met websites en  –logs is dat je wel een mooie letter kunt uitkiezen, maar dat de goede weergave ervan door de browsers van de gebruikers allerminst zeker is.

De gebruiker moet namelijk hetzelfde lettertype ook op zijn harde schijf hebben. Google schijnt wel aan het probleem te werken, maar daar hebben we ons verder nog niet in verdiept. Wat wel soms een oplossing kan zijn, is het omzetten van bij voorbeeld een kopregel in een ‘plaatje’. We hebben daar zelfs een programmaatje voor, maar dat hebben we tot dusver maar een keer gebruikt. De hierbij afgebeelde lettertypen zitten in Windows LiveWriter, een wysiwyg-programma waarmee we deze site bijhouden.

Lees Ga eens vreemd, neem een ander font! op SanteLOGie

Reageer