Wie is online
20 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2011
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Des poedels kern

poedelWilders’ gestoei met de poedel heeft de verontwaardiging gewekt van… de eigenaren van poedels. Prompt demonstreerden zij met hun door trimmen (poedelnaakt) mismaakte diertjes op het Binnenhof, verkondigend dat de poedel tot een van de intelligentste hondensoorten behoort. Je ziet het er niet aan af, maar ik geef toe dat dat niet aan de hond ligt maar aan zijn baasje. Niettemin vinden die hondeneigenaren dat Wilders  zijn huiswerk moet overdoen. Er is wel eens voor minder belangrijke zaken op het Binnenhof gedemonstreerd, zal de Enige Echte Gedoger hebben vastgesteld. Goethe zou hebben opgemerkt: Dat is des poedels kern. De poedel in zijn Faust die de duivel blijkt te  zijn.

Intussen vrees ik, dat het  ‘Doe effe normaal man’, in de Tweede Kamer geroepen tot de Minister President (die ten faveure van de waardigheid van zijn ambt, daar naar mijn smaak beter helemaal niet op had gereageerd en zeker niet in de trant van  ‘wat je zegt dat ben je zelf’) deel uit gaat maken van de geschiedeniscanon. Overigens kun je je afvragen in hoeverre Job Cohen ‘de toon heeft gezet’ met zijn toevoeging aan het adres van W.: ‘Hou toch eens op met die flauwekul.’ Ik stel vast dat zulks ook al behoorlijk afwijkt van het idioom van de debatten ten tijde van Colijn en Drees: ‘Mijnheer de veurzitter, ik attendeer de geachte afgevaardigde erop dat zijn conclusies de waarheid geen recht doen.’

2 Reacties op “Des poedels kern”

  • Ecluse:

    Antwoord Donner op vraag RTL4-verslaggever, wat zijn reactie zou zijn op ‘Doe normaal, man’:

    ‘O.’

    Meesterlijk.

  • Britt:

    Het lijkt net of hij mishandelt is! Dat is geen hond meer! Dit zou verboden moeten worden, je gaat toch zelf ook niet in je blote kont de straat op.

Reageer