Wie is online
23 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2011
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Geen Brabantse kranten door computerstoring

Het gonst door alle media: de lezers van de Brabantse, Zeeuwse, Gelderse en Overijsselse dagbladen (kortom die van Wegener) krijgen vandaag geen krant in de bus. Computerstoring bij het transport van de opgemaakte krant naar de drukkerijen. Die is inmiddels wel opgeheven, meldt de website van het ED, maar de kranten krijgen het volgens hoofdredacteur Toon Rooms van het Brabants Dagblad, niet voor elkaar de kranten vandaag nog bij de lezer te brengen.

Vreemd evenwel dat de websites van de kranten, althans die van het ED, niet de lezers in hun regio de kans bieden, de digitale edities (gratis) te downloaden. Ze zijn bij Wegener qua ict-techniek blijkbaar nog niet  verder dan het langzamerhand ergerlijke cliché ‘excuses voor dit ongemak’. Voor de storing hoeft men zich niet te schamen, voor die achterlijkheid wel.

Tweets naar aanleiding van deze kwestie:

Fleur BestersFleurBesters Fleur Besters

@ecluse Denk omdat we die ook niet hebben kunnen maken. Als we niet in ons productiesysteem konden, kunnen we ook niet doorzetten naar ED.nl

Guido t'Sasecluse Guido t’Sas

@FleurBesters Ik kreeg via de radio andere indicaties, Fleur. En wat let ‘de techniek’ het als de wiedeweerga alsnog te doen?

Update

Rond het middaguur was onder meer het ED elektronisch beschikbaar. Volgende probleem, althans voor mensen met een e-reader met het Android besturingssysteem. De presentatie en de navigeerbaarheid laten ernstig te wensen over, zodat ik maar ben afgehaakt.  Men stappe over op het universele systeem van Dagblad De Pers… Dat verklaart niet alleen de
I-Pad heilig. Op een pc of laptop is de elektronische krant goed te lezen, maar ja, de ontwikkelingen gaan door…

Reageer