Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2011
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enigszins fuseren, onder voorwaarden

Omroepen TROS en AVRO hebben bekend gemaakt onder voorwaarden enigszins te willen fuseren. En Ed, het sprekende paard, heeft nu ook een achternaam.

SanteLOGie

Een reactie op “Enigszins fuseren, onder voorwaarden”

  • Ecluse:

    In een tijd van polarisatie (waarvan links de schuld kreeg) werd de TROS losgesmeten door rechts-reactionairen, aangespoord door De Telegraaf. Ik herinner me als een van de initiatiefnemers de toenmalige burgemeester van Eindhoven, Herman Witte, die enorm veel last had van democratisering en revolutionaire bewegingen als de Rode Jeugd. Personificatie van dat rechts-reactionaire op de buis was Wibo van de Linde, als presentator van Tros Aktua. De AVRO daarentegen bleef van oudsher braaf (tegenwoordig heet dat correct, geloof ik) liberaal in de stijl van G.B.J. Hiltermann, hoofdredacteur van de Haagse Post, die wekelijks de ´toestand in de wereld´ besprak. (Wim Kan: G.B.J. Hiltermann, hoofdredacteur van de wereld, bespreekt de toestand bij de Haagse Post). En met omroepster mevrouw Ageeth Scherphuis, die zich later aansloot bij het feminisme en zelfs voor het toen nog links-kritische Vrij Nederland ging schrijven.
    Destijds zouden TROS en AVRO vreemde eenden in wederzijdse vijvers zijn geweest – nu is alles genivelleerd, een reden te meer om het mes te zetten in een omroepbestel, waarin categorieën zich nauwelijks meer van elkaar onderscheiden.

Reageer