Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Best bestaat even niet

bestbestaatniet
Volgens de uitslagenpagina van het Eindhovens Dagblad van heden bestaat Best even niet. De verkiezingsuitslag van deze Zuidoost-Brabantse gemeente ontbreekt in het alfabetisch gerangschikte rooster, tussen Bergeijk en Bladel. Gelukkig biedt de website van het ED de uitslag wel: de VVD is ook hier nu de grootste partij, gevolgd door het CDA.

Wat was er aan de hand? Dat blijft een mysterie. Volgens een woordvoerder van de gemeente Best had men daar vannacht pas om half drie de uitslagen rond. Dat kwam, zegt hij, door de hoge opkomst. Maar het was niet te laat voor de krant, want die kon de gegevens nog tot drie uur verwerken. Toen de gemeente de uitslag wilde doorgegeven, kreeg ze de mededeling dat dat niet meer hoefde omdat het ED die al van het provinciehuis had doorgekregen.

Het later bekend worden van de verkiezingsuitslagen (de ochtendbladen hebben een groot schattingsgehalte:  ‘Coalitie lijkt het te redden’) heeft ongetwijfeld te maken met het sluitingsuur van de stemlokalen: 21 uur. Ooit, in een wat gezapiger tijd zonder tweeverdieners, was dat 19 uur.

3 Reacties op “Best bestaat even niet”

  • In een dorp waar 1461 personen op de PVV stemmen, is het niet zo erg dat het even niet bestaat. Heel Limburg bestaat voor mij ook niet meer………toch

  • Ecluse:

    Ach, Marokkaanse jongeren in Amsterdam zouden massaal op PVV hebben gestemd. Vrezen dus niks van Wilders?

  • Guido:

    Het ED geeft vandaag trouwens (dit maar weer eens ongesigneerd) een rare draai aan het ontbreken van de Bestse uitslag in de krant van gisteren. De gemeente zou om half drie ’s nachts te laat zijn geweest, terwijl de woordvoerder van die gemeente hierboven verklaart dat men totn 3 uur de tijd had gekregen van het ED enz. Maar er komt nog ’n aapje uit de mouw. ED schrijft: ‘Daarnaast spelen ook problemen bij de drukkerij een rol.’ ’t is nie wor.

Reageer