Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

‘Achter bedreiging burgemeester Helmond zitten niet de zware jongens’

wietWaar in Mexico de drugsbendes nog zeer veel omkooppraktijken en intimidatie aan de dag moeten leggen om hun belangen veilig te stellen, is in Nederland blijkbaar slechts het bedreigen van een burgemeester al voldoende. Dit schrijft August de Loor van de Stichting Adviesburo Drugs over bedreiging van de burgemeester van Helmond, die het gemeentebestuur ervan heeft doen afzien, een tweede coffeeshop toe te staan. De Loor tracht in zijn artikel aan te tonen, dat die bedreiging niet van zware criminaliteit komt maar van de kleine huisdealers.

‘Het trieste bij dit alles is dat het pijnlijk duidelijk maakt hoe weinig inzicht de overheid heeft in de voordelen van coffeeshops. Hoe kan bij meer dan 35 jaar coffeeshopbeleid al die betrokken bestuurders en instanties daar zo weinig van doordrongen zijn?’ Aldus August De Loor.

Lees het volledige artikel, dat trouwens ook vandaag op de opiniepagina van het Eindhovens Dagblad staat.

Reageer