Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Tien kleine negertjes

In mijn maandelijkse column voor Omroep Best (106.2 FM, vanavond 18:10 uur) houd ik een beargumenteerd pleidooi voor meer en betere samenwerking van de gemeenten Best en Oirschot. Dit naar aanleiding van uitlatingen van de Bestse burgemeester Kortmann, die buurgemeenten op niet altijd even deugdelijk lijkende gronden wegstreept en de voorkeur zegt te geven aan samenwerking met de aan de andere kant van Eindhoven gelegen voorstad Veldhoven. Het lijkt wel de Tien Kleine Negertjes.

Lees de column op Manieren

2 Reacties op “Tien kleine negertjes”

  • Theodoor van Leeuwen:

    Best en Oirschot delen samen in ieder geval een paar serviceclubs (Lions en Rotary). Die goede voorbeelden kunnen opgevolgd worden…. Mijn indruk is dat samenwerking tussen gemeenten vooral geblokkeerd wordt door paradigma’s. Mensen gebruiken bekende wegen, doen wat ze gewend zijn te doen. Buiten die ‘veilige manieren’ treden vergt dapperheid. En moedige bestuurders lopen veel risico’s en worden gauw afgestraft. Ik weet van bestuurders die graag willen samenwerken. Maar als ze aan zoiets beginnen, dan lukt het niet meteen en niet meteen goed. Dan staan er meteen lui klaar te schreeuwen dat het zo niet moet maar anders. Geduld is een schone zaak. Ik heb al sinds 1978 hoop dat de kloof tussen Best, Boxtel en Oirschot gedicht gaat worden. Maar hier in Boxtel weten we niets over en van Best en/of Oirschot. En andersom. Heel jammer. Misschien kan de krant de grens overschrijden? Nieuwe media zullen op termijn veel grenzen doen verdwijnen. There is allways hope…

  • Roald:

    Beetje laat, maar gezien de eeuwenoude frictie tussen Oirschot en Best niet geheel verwonderlijk, alhoewel huwelijken tussen oirschotenaren en bestenaren vrij vaak voorkwamen.

Reageer