Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

De loopings van Camiel

Aanvankelijk vond ik (Camiel 2) dat Re Mark (Camiel zoekt het hoger op) wat te snel met zijn oordeel klaar stond na het bekend worden van Eurlings’ benoeming tot KLM-directeur.

Daar kom ik, na lezing van Trouw van heden, op terug.

Je ziet daar de toenmalige verkeersminister in 2007 op bezoek in een KLM-hangar, gekleed in overall met KLM-logo. Nu vind ik dat qua malle, om niet te zeggen bedenkelijke uitdossingen van bewindspersonen, sinds minister Neelie Kroes (met windkapje in politieporsche) alles kan. Maar Trouw citeert het GroenLinks-kamerlid Liesbeth van Tongeren, waar die belangenverstrengeling ruikt. ‘Omdat hij gaat werken bij een bedrijf waarover hij in zijn vorige functie beslissingen nam’. Hiermee wordt volgens het kamerlid het ‘onterechte beeld van politici als zakkenvullers bevestigd’.

Niets aan toe te voegen, dunkt mij, behalve misschien dat Eurlings ook nog eens de Limburgse sjoemelcultuur een zetje geeft. Niet goed voor zijn CDA, dat met name  in Limburg zich met YouTube-filmpjes in de raarste (om niet te zeggen meest ranzige) bochten wringt, teneinde aandacht te trekken bij de naderende statenverkiezingen.

2 Reacties op “De loopings van Camiel”

  • Even voor de duidelijkheid: de ranzige bochten zijn niet die van het CDA, maar van kandidaat nummer 15 (en dus onverkiesbaar) van de CDA-lijst maar thans nog Gedeputeerde Ger Driessen. Het CDA heeft hem duidelijk gemaakt dat het van hem af wil, maar hij voert met die achterlijke spotjes dus vooral campagne voor zichzelf.

  • Hans van den Heuvel, hoogleraar bestuurskunde in de Volkskrant: ‘Mijn voorstel is om per wet vast te leggen dat bestuurders pas twee jaar later een functie op hun voormalige bestuursterrein mogen vervullen. Elk risico moet worden uitgesloten.’

Reageer