Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2024
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

De Stop

ij was ongetwijfeld de lelijkste man die ik in mijn jeugd heb gekend. Van buiten hè? Want om zijn innerlijk werd hij door menigeen op handen gedragen. Zeker bij Boerke Verschuren in ’t Ginneken, toen de weduwe van het echte boerke daar nog de scepter zwaaide. Menig borreltje, al dan niet aangeboden door zijn mede-klanten heeft-ie daar naar binnen geslagen. Hij heette D.A, de Stoppelaar. Van Didericus Anton, maar hij hield het bij Anton, want Diederik, dat kon niet in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Van zijn uiterlijk wil ik verder niet teveel zeggen. Je zult maar de kenmerken hebben die de indruk (of de wetenschap) bevestigen dat de mens afstamt van de aap. Naar verluidt is dat nog enigermate gecorrigeerd bij een operatie na een auto-ongeval.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “De Stop”

 • Ha die Guido,

  Ja, een karakteristieke man die Töntje Stoppelaar, zoals wij hem noemden.
  En hij lustte ‘m.
  Meer weet ik ook niet van hem.
  Ik ben nu bezig aan een verhalenboekje over het Amphiaziekenhuis, verpleegsters, patiënten, specialisten en over mijzelve.
  Want ik heb Parkinson.
  Mee leven dus!

  hartelijke groet!

  Rinie Maas

  • Ja, k leef mee. Meer kan ik niet doen. Succes met het boekje over Amphia. De voorgangers waren Ignatius en Laurens (Ginneken). In dat laatste ben ik 90 jaar geleden op Kamer 2 geboren. Zo ging dat toen nog.

Reageer