Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2023
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Fusie gemeenten? Op gelijke basis graag

e gemeenten Best en Oirschot praten over een mogelijke fusie. Het initiatief komt van Oirschot, dat daarvoor eerst het advies van een uiteraard niet voor niks werkend extern bureau moest inwinnen. Jammer, want twee doorgewinterde ex-bestuurders uit de streek hebben al veel eerder voor een samengaan gepleit.

Meer op ManierenVoorpagina hhBestEerdere publicaties over herindeling

2 Reacties op “Fusie gemeenten? Op gelijke basis graag”

  • In Best is een werkgroep gevormd die een eventuele fusie met Oirschot bekijkt. Mogelijk komt die begin januari met een voorstel, dat op 5 februari in de raad zal worden besproken, zo meldt het Eindhovens Dagblad vandaag. Of de fusie haalbaar is, kan de voorzitter van die werkgroep, de VVD-er John Verheijen, nu nog niet zeggen. Gaat het door dan is de streefdatum volgens het ED januari 2026.

  • Johan van Antwerpen:

    Slagkracht, stem van betekenis in groter regionaal verband, ruimte voor ontwikkelingen op gebied van sport, welzijn,scholing,toerisme, werkgelegenheid,agrarische ontwikkelingen, misschien ook mogelijke bouwlocaties. Sterker ambtelijk apparaat. Zie op dit moment geen echte onoverkomelijke problemen. Sterkte voor de werkgroep.

Reageer