Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2023
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Loes Betlem

ijLoes_Betlem toeval kwam ik te weten, dat Loes Betlem, vrijwillige medewerker van Lokale Omroep Best (LOB), is overleden. Ze was al ruim een jaar ziek.

Loes verzorgde jarenlang voor de LOB de wekelijkse radiorubriek Best Interessant, waarin ze Bestenaren interviewde die door hun activiteiten op een of andere manier in het nieuws waren.

Het overlijden van mevrouw Betlem is tot dusver door geen enkel medium vermeld. Ook op de website van de LOB ontbreekt elk spoor van deze verdienstelijke medewerker.

 

 

 

Loes benaderde mij jaren geleden met de uitnodiging tot het verzorgen van een maandelijkse gesproken column in haar rubriek. Daardoor leerde ik haar kennen als een sympathieke vrouw. Tijdens haar ziekte heb ik haar nog wel ’n enkele keer gebeld om naar haar toestand te informeren. In de privésfeer was zij echter enigszins afstandelijk, waardoor ik verder weinig van haar weet. Ik begrijp dat ze weduwe en alleenstaand was.

Ik vind het niet vermelden van Betlems overlijden een kwalijke omissie, vandaar dit stukje. Uiteraard heb ik het bestuur van de Lokale Omroep Best benaderd teneinde hiervoor de nodige informatie te krijgen. Helaas zonder resultaat. De enige instantie die daarover (via de Bevolkingsadministratie) tot op zekere hoogte beschikt is de gemeente Best, maar die laat via een woordvoerder weten dat zij in het verstrekken van de gevraagde inlichtingen wordt gehinderd door de privacywetgeving.

Helaas heb ik tijdens mijn bezoeken aan de studio van de LOB moeten constateren dat het deze omroep ontbreekt aan enig management, waartoe medewerkers zich bij problemen of anderszins kunnen wenden. Mijn contact met een (waarschijnlijk inmiddels vertrokken) lid van het bestuur is ook al van vele jaren geleden. Misschien had ik het bestuur eerder hierover moeten benderen, maar ik twijfel over het beleid. De gang van zaken rond het overlijden van een belangrijke medewerker is  nogal tekenend. Ze is dan ook voor mij aanleiding, mijn medewerking aan deze omroep te beëindigen, met waardering voor en dank aan technisch medewerker Peter Reniers die het afgelopen jaar mijn contactpersoon was.

Adieu Loes.

Voorpagina hhBest

3 Reacties op “Loes Betlem”

 • Beste Guido,

  Een kleine correctie dat geen enkel medium hierover heeft bericht. KBO Best heeft al in november in Prikbord een in memoriam opgenomen. Loes was erg betrokken bij KBO Best vandaar dat we daar meteen aandacht aan hebben gegeven.

  Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

 • Bij Omroep Best circuleert nu de volgende mail. Een kopie werd ons toegezonden onder het motto ‘ze hebben ervan geleerd’.

  Ons bereikte het droevige bericht dat onze collega Ad Beekmans op 18 april 2023 overleden is.
  Hoewel wij wisten dat het niet goed ging met de gezondheid van Ad, komt dit bericht toch nog onverwacht.
  De Omroep raakt met Ad een trouwe, graag geziene collega kwijt, die ook door zijn gasten en luisteraars erg gewaardeerd werd.
  Zijn brede kennis van zaken en van muziek, maakten van Ad een bijzondere programmamaker.
  Wij wensen Willemien en (klein)kinderen heel veel sterkte.
  Ad, bedankt voor jouw jarenlange inzet voor onze Omroep, wij gaan jou enorm missen!
  Namens het bestuur van Omroep Best,
  Jan van Tilborg, voorzitter

Reageer