Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Parkeerplan ASML in Best niet niks

eel problemen die nu in ons land spelen – denk aan de opvang van vluchtelingen en asielzoekers en aan de behoefte aan grond voor onder meer woningen – hebben, los van de klimaatcrisis, te maken met ruimtegebrek. Wie niet oplossingsgericht is, grijpt al gauw naar de kreet vol is vol, maar het zal duidelijk zijn dat we daar niet mee verder komen. Ook in Best speelt dat ruimteprobleem. Met name een verzoek van het Veldhovense ASML voor een parkeerplaats ten behoeve van 2500 auto’s is niet niks.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Parkeerplan ASML in Best niet niks”

 • Nu is vol is vol een mooie oneliner, maar dit artikel is dan in feite een mooie 7 liner…
  Het is niet echt een artikel waarmee we verder komen.

  Wil je een discussie starten? Is het een fout voorstel van ASML, of is het juist briljant?
  Is het idee van zo’n parkeerplaats fout? Of is slechts de plek misschien fout?

  Ik wil iets dieper gaan.

  Vanuit ASML begrijp ik de wens volledig. De regio wil het ook regelen met regionale hubs. Echter… als je het aan de politiek over laat, dan komt de oplossing 10 jaar te laat. Daarom deze tussenstap van ASML. Een ’tijdelijke’ oplossing. Het probleem met ’tijdelijk’ is dat die door de politiek gewenste hubs er mogelijk in de toekomst helemaal niet komen. Zeker niet als zo’n tijdelijke hub heel succesvol is. In dat geval is tijdelijk ineens niet zo tijdelijk meer.
  Daarbij heeft de gemeenteraad in Best in september een bestemmingsplan Buitengebied goedgekeurd waarbij duidelijk werd dat bewoners van dat Buitengebied weinig mogen. Het is één van de strengste bestemmingsplannen buitengebied van Brabant en men heeft niets willen veranderen aan de strengheid het bestemmingsplan. Dan komt ASML met miljoenen en ineens mag in dat zelfde gebied mogelijk wel een parkeerterrein voor 2500 auto’s. Dat steekt! Dat is naar de bewoners toe geen lekker signaal.
  De raadsleden hebben zich laten foppen door B&W die al wel wist van het verzoek van ASML. B&W drong er met nadruk bij de raadsleden op aan dat het bestemmingsplan zonder vertraging goedgekeurd moest worden. Dat gebeurde en nu dus dit.
  De gemeenteraad heeft een moeilijk besluit te nemen. Het verzoek van ASML is maatschappelijk gezien redelijk, maar evt. goedkeuring is naar de bewoners van Best toe amper te verkopen. Immers kan je dan in Best met miljoenen alles voor elkaar krijgen. Zelfs als ze daar hun bewoners mee benadelen. Politiek is soms een smerig beroep. Je krijgt er vieze handen en een smerige smaak in je mond van.

 • We laten deze tweet zien, omdat het evenals in in het plan voor Best, gaat om 26.000 zonnepanelen.

Reageer