Wie is online
23 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Stoomboot op waterstof

Grappig telefonisch interview gehoord op VRT Radio1.be met Sinterklaas, op zijn stoomboot onderweg naar de haven van Antwerpen. Die boot bevond zich ter hoogte van Oostende, de koningin van de Belgische badplaatsen. Sint vond de skyline met al die hoge woontorens maar niks en dacht met weemoed terug naar vroeger, toen ‘die mooie vesting’ domineerde.

 

 

 

Die stoomboot op fossiele brandstof, is die niet uit de tijd, vroeg de (mannelijke) presentator, door Sint consequent aangesproken met ‘lief kind’. Welnee, reageerde de bisschop, stoom is water en trouwens we varen op waterstof.

Of de goedgeefse man geen last had van de inflatie. Viel wel mee, antwoordde hij, ondertussen stevig reclame makend voor buiten spelen. Bovendien, deelde hij mee, hebben wij tegenwoordig in ons Spaanse kasteel inkomsten van een (helaas Engelse term) Back and Breakfast.

Voorpagina hhBest

Reageer