Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2022
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Stationsomgeving Best op de schop


stationsomgeving

Stationsomgeving. Foto gemeente Best via Twitter.


Het is bekend dat de gemeente Best werkt aan haar voornemen, de stationsomgeving op de schop te nemen. Op haar website praat de gemeente de inwoners bij.

De stationsomgeving in Best aanpakken vindt de gemeente Best noodzakelijk ‘om aan te kunnen sluiten bij de huidige trends, regionale ontwikkelingen en wensen van partijen en mensen die belang hebben bij dit project. Denk hierbij aan een woningbouwopgave, aanpassingen aan het klimaat en de verkeer- en parkeeruitdagingen.’

De plannen voor zover ze nu bekend zijn:
Het bouwen van 600 woningen voor onder andere 1- en 2 persoonshuishoudens, waarvan 180 sociale huur;

De stationsomgeving aantrekkelijker maken door meer groen, meer water, minder hittestress en ruimte voor dienstverlening, retail en cultuur;

Een goed Openbaar Vervoer Knooppunt maken. Dat wil zeggen: goed bereikbaar per fiets, parkeervoorzieningen voor forensen en een veilige in-/uitstap locatie voor autobussen.

Samen met de ontwikkelaar SDK Vastgoed is de gemeente op dit moment in gesprek met een bureau dat een stedenbouwkundig ontwerp gaat maken voor het hele gebied rond het station. Daarnaast zijn er  gesprekken gaande met een participatiebureau in verband met het betrekken van partijen en mensen die belang hebben bij dit project.

Meer informatie

Reageer