Wie is online
18 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Het betreurde huis

n 1921 kocht mijn vader via de erven van Charles Schunterman, de vader van mijn moeder, die ik – mijn opa dus –  niet heb gekend,  het herenhuis Brugstraat 2 in Ginneken.  Na verloop van tijd kwamen mijn ouders (in 1911 getrouwd) elkaar tegen op de Ginnekenmarkt, waarop vader zei: begin jij het hier ook zo saai te vinden? Die vraag stellen aan mijn moeder was tevens haar beantwoorden; ze is haar hele leven verzot geweest op het stadsleven. Het gesprek leidde tot een vestiging van enkele jaren in Brussel en omgeving.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Het betreurde huis”

  • Een neef van mij, die in Ginneken woont, meldt dat destijds veel verzet is geweest tegen een mogelijke verbreding van de Duivelsbruglaan. Terecht, schrijft hij, want ook de Ginnekenmarkt zou dan zijn aangetast. Denk eens aan het beroemde Rooie Winkeltje op de hoek, waar onder anderen Bredanaars op zondagmiddag plachten een ijsje te halen, alvorens naar het Mastbosch te wandelen. Tegenwoordig geldt voor dit deel van de laan eenrichtingsverkeer. De stadsbussen rijden hier allang niet meer doorheen.

Reageer