Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Best gaat meer doen aan beoordelen integriteit

De gemeente Best gaat meer doen aan beoordeling van de integriteit van mensen met wie zij te maken krijgt. B em W hebben daarvoor een nieuw BiBOB-beleid (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) voor vastgoedtransacties vastgesteld.

 

 

 

Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met ondermijnende criminaliteit dat een verstorend effect heeft op de samenleving. Criminelen maken handig gebruik van wettelijke mogelijkheden zoals vergunningen, subsidies en vastgoedtransacties met de overheid, om op deze manier illegale activiteiten uit te voeren. Het nieuwe beleid geeft de gemeente handvatten om dit tegen te gaan.

Het doel van het nieuwe beleid is voorkomen dat de overheid onbewust of ongewild criminele activiteiten mogelijk maakt. Het beleid richt zich onder meer op de volgende procedures:

Alcoholwetvergunningen;
Exploitatievergunningen voor openbare inrichtingen;
Exploitatievergunning voor speelautomatenhallen;
Omgevingsvergunningen voor bouwactiviteiten;
Omgevingsvergunningen voor milieuactiviteiten;
Vastgoedtransacties.

Zie ook gemeentebest.nlVoorpagina hhBest

Reageer