Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Eksternest in aanbouw

eksternest

Een stelletje eksters is druk in de weer met de bouw van een nest in een plataan langs de vrije busbaan in de wijk  Heivelden. Gratis voorstelling, te volgen vanaf de loggia (makelaarsterm, wij zeggen gewoon balkon) van ons appartement. Foto gemaakt, nu het nog kan – platanen hebben forse bladeren. De eksters concurreren  de laatste jaren heftig met de kauwen. Kleine vogels zijn hier helaas zeldzaam geworden. Een buurman heeft sinds vorig jaar nog geen succes gehad met een aan een boom bevestigd nestkastje.

Inmiddels zijn de eksters geboren en zo te horen  hebben ze honger.


3 Reacties op “Eksternest in aanbouw”

  • Vanmorgen rond half negen, daalden hier zowaar nog een paar sneeuwvlokken. ‘Maart roert zijn staart’.

  • Mike:

    Bij ons concurreren ze met duiven. Ze lijken wedstrijdje te doen wie het meeste kan schijten. Dat de kleine vogel verdwijnt is mede te danken aan de ekster. De ekster is een rover. Ze eet de eieren uit de nesten van de kleine vogels. Daarnaast beschermen ze hun territorium, ten koste van de mees en mus. Bij mij in de tuin lag vorig jaar een dode duif 🕊. Zoonlief had het gevecht met vader ekster aanschouwd. Waarom is de ekster eigenlijk een beschermd dier en de mus niet?

Reageer